A+
a-
Mazo grantu konkursā "Iedzīvotāji veido savu vidi - 2024" IG "RTRIT jaunieši" īsteno projektu "Lai top!"

Aktuāli

12.06.2024

Mazo grantu konkursā "Iedzīvotāji veido savu vidi - 2024" IG "RTRIT jaunieši" īsteno projektu "Lai top!"

Projekta mērķi un uzdevumi:  

"Sabiedriski pieejamas teritorijas sakopšana un labiekārtošana uzstādot jaunus soliņus un puķu- zaļumu kastes, līdz ar to veicinot zaļā dzīvesveida iniciatīvas un to popularizēšanu.’’ 

Īstenojot projektu īstenosim sekojošas aktivitātes: 

  • kokmateriālu iegāde puķu un garšaugu kastu pagatavošanai; soliņu izgatavošanai; 
  • puķu un garšaugu kastu pagatavošana; labiekārtošana un stādu stādīšana; 
  • sēklu papīra pagatavošanas meistarklase. 

Šobrīd esam veikuši 5 puķu un zaļumu kastu izgatavošanu, dēstu iestādīšanu un to uzstādīšanu skolas teritorijā. Jaunieši pavasarī paši sēja un šobrīd paši arī sastādīja izaudzētos dēstus. 6 šķirņu piparmētras, garšaugu kastes un puķu kastes priecēs ikvienu ciemiņu, kas apciemos skolu.  

Tuvākajā laikā notiks aktivitāte -‘’sēklu papīra pagatavošana’’. 

Organizējot sēklu papīra pagatavošanas meistarklasi, popularizēsim papīra otrreizējās pārstrādes iespējas, radot inovatīvus dekoratīvus materiālus ar pievienoto vērtību - papīra izmantošanu sēklu iestrādei, dāvināšanai un tad stādiņu izaudzēšanai, no iestrādātajām sēklām. 

Sabiedriski pieejamo vidi radījām ainaviski kvalitatīvāku un pašiem līdzdarbojoties, tās sagatavošanā, ir lielāks guvums un gandarījums. Par kādu labiekārtotāku vietu ir vairāk pilsētvidē. Veicinot brīvprātīgā darba aktivitātes, kā arī zaļās domāšanas iniciatīvas, ceram uz iedzīvotāju domāšanas maiņu, jo rosinām arī atkritumu šķirošanu un bio atkritumu izmantošanu kompostēšanā, ko regulāri darām skolā uz vietas. 

Paldies Viduslatgales pārnovadu fondam un Preiļu novada pašvaldībai par piešķirto finansējumu. 

Projekta vadītāja                S.Grigale