A+
a-
Kauņas skolotāju mācību mobilitāte RTRIT

Aktuāli

19.06.2024

Kauņas skolotāju mācību mobilitāte RTRIT

RTRIT no 26. maija līdz 1. jūnijam apmeklēja 5 vispārējās izglītības skolotājas un speciālistes no Kauņas “Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras” skolas, kur piedalījās Erasmus+ programmas vispārējās izglītības iestādēm paredzētajā mobilitātes projektā.  

Viesošanās laikā skolotājas iepazinās ar mūsu tehnikuma ikdienas darbu, Karjeras centru un Latvijas izglītības sistēmu. Skolotājas vēroja vispārējās izglītības stundas, kuru laikā izpētīja mācību vielu, iepazinās ar izmantotajām mācību metodēm, vērtēšanas sistēmu.  

Šīs mobilitātes laikā skolotājas dalījās savā pieredzē un smēlās jaunas idejas. Tāpat grupa apmeklēja Transporta un sakaru institūtu (TSI), kur piedalījās lekcijā par mākslīgo intelektu "Computer vision: hands-on practise", sacentās robotu cīņās un diskutēja par digitalizācijas un robotikas tēmu nozīmīgumu izglītībā.  

Brīvajā laikā projekta dalībnieces iepazinās ar Rīgas pilsētu un vēsturi, apmeklēja muzejus, Latvijas operas un baleta teātri, kā arī apmeklēja Jūrmalu.  

Erasmus+ projekta laikā skolotāji ieguva daudz jaunu zināšanu, kas palīdzēs vairāk ieinteresēt skolēnus mācību stundās, kā arī paplašināja redzesloku, ļaujot smelties jaunas idejas un metodes, kas uzlabos kultūras izpratni un veicinās profesionālo izaugsmi.