A+
a-
Uzsākot mācības jaunos apstākļos

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

09.09.2022

Uzsākot mācības jaunos apstākļos

Cienījamais 1.kursa izglītojamais (-jamā)!

Uzsākot mācības PIKC Valsts SIA „RīgasTūrisma un radošās industrijas tehnikums” (turpmāk - tehnikums), Tev būs jāsaskaras ar jaunu sociālo vidi un mācību procesa organizāciju, kas atšķiras no mācību procesa vispārizglītojošajā skolā.

Tehnikumā mācību procesa laikā, izglītojamie apgūst vispārizglītojošos mācību priekšmetus un profesionālos mācību priekšmetus, apgūst praktiskas iemaņas Latvijas uzņēmumos un iegūst profesiju.

Saskaņā ar Izglītības likuma 1.pantu  praktisko iemaņu apgūšanai izglītojamajiem jāiegādājas individuālie mācību līdzekļi – darba apģērbs, atbilstoši apgūstamai profesijai. Par darba apģērba iegādi informēs grupas audzinātājs.

Pirmā kursa mācību praksi izglītojamie apgūst tehnikumā, bet 2.- 4. kursa mācību praksi izglītojamie apgūst uzņēmumos pie darba devējiem. Ja izglītojamie ir motivēti mācīties un sekmīgi apgūst mācību vielu, viņiem ir iespējas praktizēties uzņēmumos ārvalstīs.

Tehnikums sagatavo speciālistus ēdināšanas, viesmīlības, pārtikas ražošanas, modes un stila profesijās un komerczinību profesijās (sk. mājās lapā: www.rtrit.lv).

Tavas iespējas mācību laikā:

  • iegūt bezmaksas profesionālo vidējo izglītību, arodizglītību vai profesionālo kvalifikāciju;
  • piedalīties  interešu  izglītības un sporta pulciņos, karjeras attīstības atbalsta pasākumos;
  • saņemt stipendiju, (stipendija tiks izmaksāta, pamatojoties uz sekmēm, mācību stundu apmeklējumu un aktivitātēm tehnikuma sabiedriskajā dzīvē);
  • praktizēties uzņēmumos, piedalīties, projektos, konkursos Latvijā un ārvalstīs;
  • saņemt informāciju no grupas audzinātāja, prakses vadītāja, nodaļu vadītāja par  mācību un audzināšanas procesa organizāciju tehnikumā, kā arī palīdzību un atbalstu  problēmu risināšanai;
  • bezmaksas piedalīties interešu izglītības un sporta pulciņos un līdzdarboties izglītojamo pašpārvaldē;
  • izmantot dienesta viesnīcu – 20 EUR mēnesī.

Pabeidzot tehnikumu, Tu saņemsi diplomu par profesionālo vidējo izglītību, atestātu par arodizglītību vai profesionālās kvalifikācijas apliecību.  Pēc profesionālās vidējas izglītības iegūšanas varēsi turpināt izglītību Latvijas un Eiropas valstu koledžās un augstākajās mācību iestādēs, kā arī paaugstināt profesionalitāti tālākizglītības kursos un semināros, lai veiksmīgi veicinātu savas karjeras attīstību.

Atceries!

Adaptācija un iekļaušanās jaunajā kolektīvā tehnikumā noritēs veiksmīgi, ja būsi:

  • motivēts mācīties un apgūt profesiju;
  • ieinteresēts iekļauties un darboties jaunajā kolektīvā un attīstīt savu karjeru;
  • ievērosi tehnikuma iekšējās kārtības noteikumus.

Uzsākot mācības tehnikumā, esi atvērts, pārliecināts par sevi, draudzīgs, izpalīdzīgs un gatavs jaunajām pārmaiņām!

Mācību un audzināšanas process notiek: Rīgā, Nīcgales ielā 26, Deglava ielā 41A un Preiļos, Sporta iela 1. Dienesta viesnīcas un ēdnīcas atrodas Rīgā, Nīcgales ielā 26 (tālr.67581648), un Preiļos, Andreja Paulāna iela 2A (tālr.65322865).

Papildus informāciju par mācību un audzināšanas procesu Tu vari atrast tehnikuma mājās lapā: www.rtrit.lv; tālr.67575580 vai Preiļos, tālr. 65381291