A+
a-
Ceļā uz AEHT: Iedvesmas un pieredzes stāsti - Krista

Aktuāli

23.09.2024

Ceļā uz AEHT: Iedvesmas un pieredzes stāsti - Krista

Pagājušajā nedēļā mūsu tehnikumā notika iedvesmojošs pasākums, kurā savu pieredzi dalījās mūsu absolvente Krista Evarsone. Krista 2022. gadā piedalījās AEHT konkursā Itālijā, kategorijā "Tūrisma galamērķis". Viņa stāstīja par to, kā ar apņēmību, smagu darbu un rūpīgu sagatavošanos izdevās pārstāvēt tehnikumu starptautiskā līmenī.

Krista īpaši pateicās savai skolotājai Kristīnei Veinbergai par atbalstu un palīdzību sagatavošanās procesā. Viņa pastāstīja, cik svarīgi bija jau agri no rīta celties, lai sagatavotos konkursam, un cik liela nozīme bija viesnīcas labajai atrašanās vietai. Krista dalījās ar ieteikumiem nākotnes konkursa dalībniekiem: vairāk izpētīt pilsētu, kurā notiek konkurss, un saliedēties ar komandu – komunikācija ir atslēga! Gatavoties laicīgi un rūpīgi, nevis pēdējās minūtēs, lai uzstāšanās būtu pārliecinoša. Galvenā mācība: neaizmirst teoriju par tūrismu un cieši sadarboties ar komandu, ievērojot visus noteikumus.

Pasākuma laikā Krista, jauniešiem pastāstīja arī par savu darbu tūrisma aģentūrā un par ikdienu darbā ar klientiem un tūrisma piedāvājumiem.