A+
a-
Ek22-3/4 apmeklēja Atvērto durvju dienu LR SAEIMĀ

Aktuāli

02.10.2024

Ek22-3/4 apmeklēja Atvērto durvju dienu LR SAEIMĀ

27.09.2024. grupa Ek22-3/4 apmeklēja Atvērto durvju dienu, kas notika Saeimā, atzīmējot Latvijai nozīmīgas gadadienas – 35 gadus kopš Baltijas ceļa un 20 gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. 

Mums bija iespēja nofotografēties vides objektā “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Tajā varējām sadoties rokās ar akcijas dalībniekiem un, iestājoties par brīvību un demokrātiju, simboliski kļūt par daļiņu no vēsturiskā notikuma. Katram jaunietim bija dota iespēja nosūtīt sev un saviem draugiem atklātnīti ar Baltijas ceļa gadadienas simboliem. 

Savukārt, atzīmējot divdesmitgadi kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un pievienojās NATO, bija iespēja izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un noskaidrot priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi. 

Atvērto durvju dienā apskatījām parlamenta telpas – Sēžu zāli, kur ik nedēļu uz sēdi pulcējas parlamenta deputāti, Balsošanas zāli, Dzelteno zāli un Sarkano zāli, kā arī reprezentācijas telpas, kurā bija iespēja klātienē apskatīt citu valstu delegāciju dāvanas, kā arī mazliet ieskatīties bibliotēkas stendos. 

Tāpat bija iespēja  iegūt informāciju par parlamenta projektiem jauniešiem – fotokonkursu “Mana Latvija. Mana atbildība”, skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”. 

Paldies, par šo jauko iespēju, bija izzinoši, atraktīvi un jauniešiem ļoti patika.