09.01.2025
Bezalkoholiskais kokteiļu konkurss studentiem
20.02.2025
SVARĪGI
Konkurss norisināsies classic kategorijā un tajā aicināti piedalīties Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, kuri pārstāv savu skolu un apgūst profesiju Bārmenis, Viesmīlis, Ēdināšanas pakalpojumu speciālists vai citādi izteicis vēlmi piedalīties. Konkursā drīkst piedalīties arī skolu absolventi, ja skola absolvēta 2024.gadā.
Katram dalībniekam obligāti ir jāizmanto vismaz viens Monin sīrups vai biezenis un tās daudzumam kopsummā kokteilī jābūt vismaz 20ml.; Analoģiskasprodukcijas izmantošana ir aizliegta;
Maksimālais pieļaujamais sastāvdaļu skaits ir 5, ieskaitot šļakstus un pilienus; Kokteiļa tilpums pasniedzot bez ledus drīkst būt no 90- 250ml, ar ledu pasniegtie kokteiļi drīkst pārsniegt 250ml atzīmi.
Kokteiļa pagatavošanas kopējais laiks: 7 minūtes, kokteilis jāpagatavo 3 porcijās;
KONKURSA MĒRĶI
Popularizēt bārmeņu profesiju Latvijā; Bārmeņu, viesmīļu studentu kvalifikācijas paaugstināšana;
Veicināt bārmeņu un viesmīļu skolu atpazīstamību Latvijā;
Veidot bezalkoholisko kokteiļu kultūru Latvijā;
Iedrošināt studentus piedalīties bārmeņu un viesmīļu konkursos;
Radīt jaunas un oriģinālas bezalkoholisko kokteiļu receptes;
Veicināt Monin zīmola atpazīstamību Latvijā
KONKURSA NOTEIKUMI
Dalībnieku uzstāšanās secību noteiks izlozē konkursa dienā.
Vienlaicīgi uzstāsies 2 vai 3 dalībnieki
Kokteiļa pagatavošanas laiks uz skatuves no starta brīža - 7 minūtes.
Sacensība notiks vienā kārtā un par uzvarētāju kļūs tas, kurš būs ieguvis visvairāk punktus.
Vienādu rezultātu gadījumā, 1.vietu iegūs tas, kurš būs ieguvis augstākos punktus par kokteiļa garšu.
KOKTEIĻA NOTEIKUMI
SASTĀVDAĻAS UN DEKORĀCIJAS
Mākslīgas piedevas vai pārtikas krāsvielas ir aizliegtas.
Garšvielas: sāls, cukurs, pipari, muskatrieksti, kanēlis ir atļauti.
Nav atļautas iepriekš sagatavotas vai paštaisītas sastāvdaļas;
Dekorācijām jābūt ēdamām; Zobubakstāmie, knaģīši, citi sastiprinājumi ir atļauti;
Dekorācijas jāsagatavo pirms došanās uz skatuves, laika ierobežojuma nav.
BĀRMEŅA IZSKATS
Dalībniekiem jāuzstājas atbilstošā bārmeņu apģērbā vai skolas uniformā ja tāda ir. (Uzvalks, balts krekls, veste, klasiskas bikses, kurpes, kaklasaite, tauriņš u.t.t.)
DEGUSTĀCIJAS VĒRTĒŠANA
Kokteiļa izskats | 15 |
Kokteiļa aromāts | 10 |
Kokteiļa garša | 30 |
Kokteiļa dekorācija | 10 |
TEHNISKĀ VĒRTĒŠANA
Bārmeņa izskats | 10 |
Pareiza aprīkojuma izvēle | 5 |
Darba vietas vispārējais izskats, tīrība | 10 |
Sastāvdaļu un tehnikas atbilstība anketai | 10 |
Gatvošanas atbilstība (tiek atdzesētas glazes, nolietsūdens) | 10 |
Vienādi salieti kokteiļi | 10 |
Ķermeņa valoda | 5 |
LAIKS 7.minūtes (-1 punkts par pārtērētām 30.sek.) |
PIETEIKUMA ANKETAS
Pieteikuma anketas ir jāatsūta līdz 2025. gada 14.Februārim uz e-pasta adresi andris.reizenbergs@gemoss.lv
Jautājumiem lūdzu zvaniet Andrim Reizenbergam pa tālruni 28645786.
Konkursā ir jāgatavo reģistrētā recepte, tā atbilstība tiks pārbaudīta pirms sacensībām.