A+
a-
KD24-1/2 un E24-5/6 dodas Latvisko sajūtu un garšu ceļojumā “No grauda līdz maizei”

Aktuāli

18.09.2024

KD24-1/2 un E24-5/6 dodas Latvisko sajūtu un garšu ceļojumā “No grauda līdz maizei”

Šī gada 17.septembrī, KD24-1/2 un E24-5/6 izglītojamie kopā ar klases audzinātājām Anitu Krūziņu-Liepu un  Ingu Kuršu, programmas  "Latvijas Skolas soma" ietvaros, apmeklēja "Maizes māju" burvīgā lauku sētā netālu no Cēsu pilsētas. 

Maizes mājā, kā saka paši saimnieki, jau 104 gadus cep maizi ar brīvības garšu. Kopā ar Maizes mājas saimniekiem izglītojamie iepazina grauda ceļu līdz maizei: uzzināja par gadskārtu ritmu latvieša sētā, izpētīja dažādus graudus un to produktus, kā arī noskaidroja, kādus ēdienus no tiem iespējams pagatavot.  

Izglītojamie kopā ar audzinātājām caur izzinošo un izglītojošo programmu iepazina latviešu tradīcijas. Kad darbi paveikti, visi tika aicināti pie saimes galda baudīt pašu gatavotos pīrāgus un kanēļmaizītes. Paldies par sirsnīgo un garšīgo uzņemšanu!   

Paldies programmai "Latvijas skolas soma", direktores vietniecei audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmilai Levančukai, par doto iespēju paplašināt savu redzesloku, piedzīvot tautas tradīciju spēku un izjust kopā būšanas prieku!