A+
a-
KM23-1/2, E21-5/6  un E23-5/6 dodas uz Džūkstes pasaku muzeju Tukumā

Aktuāli

02.10.2024

KM23-1/2, E21-5/6  un E23-5/6 dodas uz Džūkstes pasaku muzeju Tukumā

Šī gada 1. oktobrī KM23-1/2, E21-5/6 un E23-5/6 grupu audzēkņi kopā ar audzinātājām Anitu Krūziņu-Liepu un Ingu Kuršu, programmas "Latvijas Skolas Soma" ietvaros, devās ekskursijā uz Džūkstes Pasaku muzeju Tukumā. Muzejs atrodas bijušās Lancenieku skolas telpās, kur savulaik darbojies un dzīvojis izcilais pedagogs, pasaku un teiku krājējs, rakstnieks un sabiedriskais darbinieks Anss Lerhis-Puškaitis.

Skolēniem bija iespēja iepazīties ar galda kultūru, kā arī piedalīties Luīzes ūdens kliņģeru gatavošanas darbnīcā, ko vadīja Luīze Lerha. Kliņģeri tika gatavoti pēc īpašas Džūkstes novada receptes. Kamēr cepās kliņģeri, muzeja darbinieki stāstīja par A. Lerhi-Puškaiti un viņa devumu latviešu folkloras pētniecībā, sniedzot ieskatu viņa dzīvē un darbā.

Ekskursijas noslēgumā dalībnieki ar prieku nogaršoja pašu gatavotos ūdens kliņģerus un baudīja septiņzālīšu tēju.

Papildus izglītojamiem bija unikāla iespēja izjust vēsturisku atmosfēru, sēžot veclaicīgos skolas solos, minot senlatviešu vārdus, rēķinot uzdevumus un mēģinot rakstīt ar spalvu, kā to darīja bērni Lancenieku skolas telpās.

Paldies par sirsnīgo un jauko uzņemšanu!   

Paldies programmai "Latvijas skolas soma", Direktores vietniecei audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmilai Levančukai, par doto iespēju paplašināt savu redzesloku, piedzīvot tautas tradīciju spēku un izjust kopā būšanas prieku!