A+
a-

Collaborative Learning for Future Success NPJR-2024/10210

Nordplus Junior projekts "Collaborative Learning for Future Success" tiek īstenots sadarbībā starp Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu un Klaipēdas Tūrisma skolu. Projekts ir vērsts uz kultūras apmaiņu, skolēnu vispārējo prasmju, komunikācijas un sadarbības attīstību, kā arī zināšanu un mācību programmu papildināšanu par zaļajām prasmēm, veicinot izpratni par ilgtspējīgu attīstību un videi draudzīgu rīcību. 

Projektā piedalīsies 17 jaunieši un 3 pavadošie skolotāji no katras skolas. Projekta dalībnieki, skolotāju vadībā, piedalīsies darbnīcās, diskusijās un mācību vizītēs, lai labāk izprastu kultūras atšķirības, veicinātu daudzveidību un iekļaujošu sabiedrību, kā arī attīstītu personīgās un profesionālās prasmes, kas veicinās globālas pilsonības principu izpratni un atbildīgu rīcību nākotnē. 

Projekta ietvaros katra skola organizēs piecu dienu programmu viesiem no otras skolas, kurā tiks pievērsta uzmanība tādām būtiskām tēmām kā videi draudzīga rīcība, atkritumu samazināšana un enerģijas taupīšana. Šo aktivitāšu laikā jaunieši iegūs praktiskas zināšanas, kas palīdzēs viņiem veidot ilgtspējīgu nākotni un attīstīt atbildīgu attieksmi pret apkārtējo vidi.  

Projekta numurs: NPJR-2024/10210 

Projekta īstenošana: 09/2024 - 06/2025 

Projekta koordinators: Klaipeda Tourism School (LT)  

Projekta kontaktpersona: Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Starptautiskās sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne, zane.saukane@rtrit.lv