A+
a-
Profesionālās pilnveides seminārs "Vegetarian and vegan cooking" un "Sustainable cooking"

AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija) ir starptautiska nevalstiska organizācija, kurai Eiropas Komisijā ir konsultatīvs statuss.

Asociācijas primārais mērķis ir veicināt Eiropas dimensiju tūrisma un viesmīlības skolās. Sadarbība tiek īstenota, attīstot komunikāciju starp profesionālās izglītības iestādēm, izplatot informāciju par aktualitātēm un inovācijām tūrisma un viesmīlības nozarēs, apkopojot un izplatot labās prakses piemērus, īstenojot pedagogu un audzēkņu pieredzes un prakses projektus, izplatot jaunus mācību metodiskos materiālus un mācību metodes, organizējot starptautiskos profesiju konkursus, tematiskus pasākumus un seminārus attīstot sadarbību starp izglītības iestādēm un nozaru darba tirgu.

AEHT ir dibināta 1988. gadā un šobrīd tās biedru skaits pārsniedz 400 iestādes no 40 pasaules valstīm. AEHT darbību koordinē valde, kuru veido nacionālie pārstāvji no katras dalībvalsts. Latviju organizācijā pārstāv Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle-direktore Ilze Ločmane.

Sīkāka informācija: http://www.aeht.eu/en/


CHASE (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

CHASE ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. CHASE darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne.

Sīkāka informācija: http://www.chaseeducation.org/


Aktuāli

03.06.2024

Profesionālās pilnveides seminārs "Vegetarian and vegan cooking" un "Sustainable cooking"

Turpinot stratēģisko virzību un ilgtspēju, un zaļo domāšanu 21. un 22.maijā ar izglītojošu profesionālās pilnveides semināru-meistarklasi tehnikumā viesojās Justinas Kapkovicius. Lai ar mūsu pedagogiem dalītos zināšanās un praktiskās iemaņās par dažādu ēdienu gatavošanu.

Justinas Kapkovicius ir profesionālis ar 18 gadu pieredzi dažādu valstu restorānos, ar ievērojamiem sasniegumiem dažādos konkursos, bloga Pavarsdienorastis.com autors, kā arī ir Ilgtspējīgas Pārtikas Akadēmijas mentors. Šogad Justinas kļuva par Lietuvas pavāru un konditorejas pavāru asociācijas prezidentu.

Ilgtspēja ir svarīga sastāvdaļa ikkatrā virtuvē, tāpēc eksperts sācis projektu “Ilgtspējīgas pārtikas akadēmija”. Meistarklašu tipa nodarbības sastāv no ilgtspējīgu ēdienu gatavošanas metožu un recepšu demonstrēšanas, ilgtspējības padomiem un godalgoto restorānu un šefpavāru piemēriem.

Meistarklases laikā mūsu tehnikuma pedagogiem bija iespēja 2 dienu garumā iepazīt ilgtspējīgu produktu izmantošanu virtuvē, lai pagatavotu dažādus ēdienus.

Pirmajā dienā pasniedzēji pagatavoja dažādus zivju ēdienus un piedevas, piemēram, laša buljonu un biešu kečupu. Otrajā dienā šefpavārs mācīja, kā gatavot burkānu mizu biezeni, marinētas melones mizas, burkānu lapu chimichurri un citas neparastas receptes.

Meistarklase notika Erasmus+ projekta Personu mobilitāte mācību nolūkos Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.