A+
a-
Noslēdzies CHASE organizācijas jauniešu rīkotais POP-UP restorāns

AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija) ir starptautiska nevalstiska organizācija, kurai Eiropas Komisijā ir konsultatīvs statuss.

Asociācijas primārais mērķis ir veicināt Eiropas dimensiju tūrisma un viesmīlības skolās. Sadarbība tiek īstenota, attīstot komunikāciju starp profesionālās izglītības iestādēm, izplatot informāciju par aktualitātēm un inovācijām tūrisma un viesmīlības nozarēs, apkopojot un izplatot labās prakses piemērus, īstenojot pedagogu un audzēkņu pieredzes un prakses projektus, izplatot jaunus mācību metodiskos materiālus un mācību metodes, organizējot starptautiskos profesiju konkursus, tematiskus pasākumus un seminārus attīstot sadarbību starp izglītības iestādēm un nozaru darba tirgu.

AEHT ir dibināta 1988. gadā un šobrīd tās biedru skaits pārsniedz 400 iestādes no 40 pasaules valstīm. AEHT darbību koordinē valde, kuru veido nacionālie pārstāvji no katras dalībvalsts. Latviju organizācijā pārstāv Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle-direktore Ilze Ločmane.

Sīkāka informācija: http://www.aeht.eu/en/


CHASE (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

CHASE ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. CHASE darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne.

Sīkāka informācija: http://www.chaseeducation.org/


Aktuāli

15.12.2022

Noslēdzies CHASE organizācijas jauniešu rīkotais POP-UP restorāns

Consortium of hospitality and accommodation schools of Europe organizācijas apmaiņas jauniešu POP UP restorans “ATK” jeb “Attention too short” ir izskanējis!

Jaunieši no Ukrainas, Itālijas, Beļģijas, Ungārijas un Somijas aktivi gatavoja gardus ēdienus, kurus vēlāk pasniedza tehnikuma pārstāvjiem. Ēdienkarti bija sastādījusi paši jaunieši, gatavojot savas valsts nacionālos ēdienus!

Ēdienkartē:

  • Uzkoda: Körözött - ungāru biezpiena smēriņš (Ungārija)
  • Zupa: Ukrainu tradicionālais borščs (Ukraina)
  • Pamatēdiens: Ragu pasta (Itālija)
  • Kompliments: Pildīti tomāti (Beļģija)
  • Deserts: Deserta plate (Beļģija)
  • Par viesmīlību un apkalpošanu rūpējās jaunieši no Somijas!