A+
a-
Radošo nozaru pārstāvjiem notiks “restART for ART” minifestivāls

AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija) ir starptautiska nevalstiska organizācija, kurai Eiropas Komisijā ir konsultatīvs statuss.

Asociācijas primārais mērķis ir veicināt Eiropas dimensiju tūrisma un viesmīlības skolās. Sadarbība tiek īstenota, attīstot komunikāciju starp profesionālās izglītības iestādēm, izplatot informāciju par aktualitātēm un inovācijām tūrisma un viesmīlības nozarēs, apkopojot un izplatot labās prakses piemērus, īstenojot pedagogu un audzēkņu pieredzes un prakses projektus, izplatot jaunus mācību metodiskos materiālus un mācību metodes, organizējot starptautiskos profesiju konkursus, tematiskus pasākumus un seminārus attīstot sadarbību starp izglītības iestādēm un nozaru darba tirgu.

AEHT ir dibināta 1988. gadā un šobrīd tās biedru skaits pārsniedz 400 iestādes no 40 pasaules valstīm. AEHT darbību koordinē valde, kuru veido nacionālie pārstāvji no katras dalībvalsts. Latviju organizācijā pārstāv Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle-direktore Ilze Ločmane.

Sīkāka informācija: http://www.aeht.eu/en/


CHASE (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

CHASE ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. CHASE darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne.

Sīkāka informācija: http://www.chaseeducation.org/


Aktuāli

17.01.2023

Radošo nozaru pārstāvjiem notiks “restART for ART” minifestivāls

2023. gada 21. janvārī Rīgā, Vagonu zālē norisināsies Erasmus+ projekta “restART for ART” minifestivāls, kā ietvaros radošo nozaru pārstāvjiem būs iespēja iepazīties ar projekta materiāliem, pavadīt laiku radošā gaisotnē, piedalīties diskusijās, mūzikas jam sesijā,  un vakara noslēgumā baudīt grupas “The Coco’nuts” koncertu.

Erasmus+ programmas projektā “restART for ART” 2021. – 2022. gadā iesaistījās vairāk kā 500 radošo nozaru pārstāvji no Latvijas, Spānijas, Turcijas un Rumānijas, piedaloties pētījumā par pandēmijas ietekmi uz mākslinieku dzīvi, veidojot nemateriālā kultūras mantojuma aprakstus, iesaistoties četros radošajos mācību braucienos un radot starptautisku mūzikas albumu. Lai atbalstītu radošās jomas pasākumu organizēšanu, projektā tapusi arī neformāla rokasgrāmata pasākumu organizēšanā māksliniekiem. Minifestivālā no plkst. 13:00 līdz plkst. 21:00 apmeklētāji varēs iepazīties ar visiem projekta rezultātiem, dzirdēt projekta dalībnieku pieredzes stāstus, apskatīt fotoizstādi ar spilgtākajiem mirkļiem, iesaistīties pieaicināto viesu diskusijās - par radošumu kā pamatprincipu darbam jebkurā nozarē un par pasākumu organizēšanas knifiem un izaicinājumiem. Pēcpusdienā gaidāma arī praktiska mūzikas improvizācijas sesija, kurā jebkurš interesents var pievienoties ar savu instrumentu un radīt mūziku kopā, dibināt jaunus kontaktus un dalīties savā unikālajā pieredzē. Diskusijā par radošumu pārdomās dalīsies organizācijas “Latvijas Kultūras izaugsmes fonds”, “MIHI Latvia”, “Safe Space” un Ķekavas novada amatiermākslas kolektīvu pārstāvji. Savukārt, sarunā par pasākumu organizēšanu piedalīsies Ticketshop, Vagonu Hall un citu pasākumu organizētāju kompāniju un uzņēmumu pārstāvji.

Ar Erasmus+ programmas “Radošā Eiropa” atbalstu, pasākumu organizē biedrība “Creative Minds for Culture”, sniedzot iespēju interesantiem apmeklēt pasākumu bez maksas. Iepriekšēja reģistrācija pasākumam ir iespējama tiešsaistē: https://ej.uz/RFA21JAN

Pasākuma detalizēta programma ir pieejama mājas lapā www.mindsforculture.com vai Facebook un Instagram platformās.  Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar organizācijas “Creative Minds for Culture” projektu koordinatori Elīzabetu Krēģeri: eli.projects.lv@gmail.com, 26188328.