A+
a-
Siera kluba rīkotā "Meistara diena"

AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija) ir starptautiska nevalstiska organizācija, kurai Eiropas Komisijā ir konsultatīvs statuss.

Asociācijas primārais mērķis ir veicināt Eiropas dimensiju tūrisma un viesmīlības skolās. Sadarbība tiek īstenota, attīstot komunikāciju starp profesionālās izglītības iestādēm, izplatot informāciju par aktualitātēm un inovācijām tūrisma un viesmīlības nozarēs, apkopojot un izplatot labās prakses piemērus, īstenojot pedagogu un audzēkņu pieredzes un prakses projektus, izplatot jaunus mācību metodiskos materiālus un mācību metodes, organizējot starptautiskos profesiju konkursus, tematiskus pasākumus un seminārus attīstot sadarbību starp izglītības iestādēm un nozaru darba tirgu.

AEHT ir dibināta 1988. gadā un šobrīd tās biedru skaits pārsniedz 400 iestādes no 40 pasaules valstīm. AEHT darbību koordinē valde, kuru veido nacionālie pārstāvji no katras dalībvalsts. Latviju organizācijā pārstāv Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle-direktore Ilze Ločmane.

Sīkāka informācija: http://www.aeht.eu/en/


CHASE (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

CHASE ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. CHASE darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne.

Sīkāka informācija: http://www.chaseeducation.org/


Aktuāli

01.06.2023

Siera kluba rīkotā "Meistara diena"

Vakar SIERA KLUBS rīkoja "Meistara dienas" pasākumu, kurā tehnikuma jaunieši tika aicināti piedalīties, lai iegūtu izglītojošu pieredzi un uzzinātu vairāk par ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Pasākuma laikā tika sniegta informācija par Jāņu sieru, Latvijas lielajiem pelēkajiem zirņiem, sklandraušiem un rudzu rupjmaizi, kas ir īpaši aizsargāti produkti, kuriem ir svarīga nozīme Latvijas kultūrā un tradīcijās.

Lai nodrošinātu dziļāku izpratni par maizes nozīmi uzturā, pasākumā uzstājās arī Latvijas Maiznieku biedrība- LMB izpilddirektore Gunta Duka, kura dalījās ar savu pieredzi un zināšanām par maizes izmantošanu. Viņa sniedza informāciju par dažādiem maizes veidiem, tās svarīgumu veselīgā uzturā.

Pasākuma noslēgumā jauniešiem un skolotājiem bija lieliska iespēja nogaršot tehnikuma audzēkņu radītos ēdienus, kuros tika izmantoti dažādi sieri un produkti no ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Tas ļāva jauniešiem ne tikai baudīt Latvijas tradicionālās ēdienkartes izcilību, bet arī novērtēt tehnikuma audzēkņu radošumu un prasmes ēdienu gatavošanā, izmantojot augstas kvalitātes produktus.

Šādi pasākumi palīdz veicināt un popularizēt Latvijas kultūru un tradīcijas, kā arī veicina izpratni par ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Jaunieši un skolotāji, piedaloties šajā pasākumā, ieguva izglītojošu un baudāmu pieredzi, kas veicina viņu interesi par tradicionālajām Latvijas ēdienu receptēm un kultūras mantojumu.