A+
a-
Iespēja piedalīties MONIN JUNIOR CUP 25

Aktuāli

09.01.2025

Iespēja piedalīties MONIN JUNIOR CUP 25

Bezalkoholiskais kokteiļu konkurss studentiem

20.02.2025


SVARĪGI

  • Konkurss norisināsies classic kategorijā un tajā aicināti piedalīties Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, kuri pārstāv savu skolu un apgūst profesiju Bārmenis, Viesmīlis, Ēdināšanas pakalpojumu speciālists vai citādi izteicis vēlmi piedalīties. Konkursā drīkst piedalīties arī skolu absolventi, ja skola absolvēta 2024.gadā.

  • Katram dalībniekam obligāti ir jāizmanto vismaz viens Monin sīrups vai biezenis un tās daudzumam kopsummā kokteilī jābūt vismaz 20ml.; Analoģiskasprodukcijas izmantošana ir aizliegta;

  • Maksimālais pieļaujamais sastāvdaļu skaits ir 5, ieskaitot šļakstus un pilienus; Kokteiļa tilpums pasniedzot bez ledus drīkst būt no 90- 250ml, ar ledu pasniegtie kokteiļi drīkst pārsniegt 250ml atzīmi.

  • Kokteiļa pagatavošanas kopējais laiks: 7 minūtes, kokteilis jāpagatavo 3 porcijās;


KONKURSA MĒRĶI

  • Popularizēt bārmeņu profesiju Latvijā; Bārmeņu, viesmīļu studentu kvalifikācijas paaugstināšana;

  • Veicināt bārmeņu un viesmīļu skolu atpazīstamību Latvijā;

  • Veidot bezalkoholisko kokteiļu kultūru Latvijā;

  • Iedrošināt studentus piedalīties bārmeņu un viesmīļu konkursos;

  • Radīt jaunas un oriģinālas bezalkoholisko kokteiļu receptes;

  • Veicināt Monin zīmola atpazīstamību Latvijā


KONKURSA NOTEIKUMI

  • Dalībnieku uzstāšanās secību noteiks izlozē konkursa dienā.

  • Vienlaicīgi uzstāsies 2 vai 3 dalībnieki

  • Kokteiļa pagatavošanas laiks uz skatuves no starta brīža - 7 minūtes.

  • Sacensība notiks vienā kārtā un par uzvarētāju kļūs tas, kurš būs ieguvis visvairāk punktus.

  • Vienādu rezultātu gadījumā, 1.vietu iegūs tas, kurš būs ieguvis augstākos punktus par kokteiļa garšu.


KOKTEIĻA NOTEIKUMI

  • Kokteiļi drīkst būt pagatavoti pēc visām kokteiļa pagatavošanas metodēm.
  • Maksimālais pieļaujamais sastāvdaļu skaits ir 5, ieskaitot šļakstus un pilienus; Receptes sastāvdaļu tilpumi jānorāda mililitros (ml).
  • Katrs dalībnieks pats sev nodrošina glāzes, produktus (augļus, dekorus, u.t.t). Uzņēmums Gemoss izvēlētās glāzes no Gemoss sortimenta nodrošinās bez maksas, par to lūdzu paziņot laicīgi konkursa organizatoriem.
  • Organizatori nodrošinās dalībniekus ar visu kokteiļiem nepieciešamo Monin produkciju, bezalkoholiskajiem dzērieniem Lyres, un tonikiem Galvanina,

SASTĀVDAĻAS UN DEKORĀCIJAS

  • Mākslīgas piedevas vai pārtikas krāsvielas ir aizliegtas.

  • Garšvielas: sāls, cukurs, pipari, muskatrieksti, kanēlis ir atļauti.

  • Nav atļautas iepriekš sagatavotas vai paštaisītas sastāvdaļas;

  • Dekorācijām jābūt ēdamām; Zobubakstāmie, knaģīši, citi sastiprinājumi ir atļauti;

  • Dekorācijas jāsagatavo pirms došanās uz skatuves, laika ierobežojuma nav.


BĀRMEŅA IZSKATS

Dalībniekiem jāuzstājas atbilstošā bārmeņu apģērbā vai skolas uniformā ja tāda ir. (Uzvalks, balts krekls, veste, klasiskas bikses, kurpes, kaklasaite, tauriņš u.t.t.)


DEGUSTĀCIJAS VĒRTĒŠANA

Kokteiļa izskats

15

Kokteiļa aromāts

10

Kokteiļa garša

30

Kokteiļa dekorācija

10


TEHNISKĀ VĒRTĒŠANA

Bārmeņa izskats

10

Pareiza aprīkojuma izvēle

5

Darba vietas vispārējais izskats, tīrība

10

Sastāvdaļu un tehnikas atbilstība anketai

10

Gatvošanas atbilstība (tiek atdzesētas glazes, nolietsūdens)

10

Vienādi salieti kokteiļi

10

Ķermeņa valoda

5

LAIKS 7.minūtes (-1 punkts par pārtērētām 30.sek.)

 

PIETEIKUMA ANKETAS

Pieteikuma anketas ir jāatsūta līdz 2025. gada 14.Februārim uz e-pasta adresi andris.reizenbergs@gemoss.lv

Jautājumiem lūdzu zvaniet Andrim Reizenbergam pa tālruni 28645786.

Konkursā ir jāgatavo reģistrētā recepte, tā atbilstība tiks pārbaudīta pirms sacensībām.

Monin_Junior_Cup_2025_Pieteikuma_anketa.doc

Monin_Junior_Cup_2025_Pieteikuma_anketa.doc