A+
a-
Jaunums! Foto un vizuālo mediju interešu izglītības programma

Aktuāli

03.09.2024

Jaunums! Foto un vizuālo mediju interešu izglītības programma

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums piedāvā 2024./25. mācību gadam Foto un vizuālo mediju interešu izglītības programmu, kuru vada skolotāja Linda Ratuta. Programma paredzēta RTRIT jauniešiem, kas vēlas apgūt fotografēšanas un vizuālās komunikācijas pamatus, tai skaitā fotoaparāta un viedtālruņa lietošanu, kompozīcijas principus, fotogrāfijas žanrus, kā arī pamatiemaņas video filmēšanā un montāžā.

Mācību programma tiek īstenota klātienē vai attālināti un ilgst 10 mēnešus ar nodarbībām divas reizes nedēļā pa divām stundām. Programmas saturs ietver gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības, kuras notiek tehnikuma teritorijā, pilsētā vai attālināti sliktu laika apstākļu gadījumā. Nodarbību laikā audzēkņi apgūst fotografēšanas vēsturi, tehnisko aprīkojumu, kompozīcijas un gaismas pamatus, kā arī piedalās foto praktiskajos darbos un foto izstāžu veidošanā.

Programmas rezultātā jaunieši attīsta zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas mūsdienu populārākajās profesijās, uzlabojot komunikācijas un vizuālās uztveres iemaņas, kā arī izpratni par estētikas normām.