A+
a-

Starptautiskais profesiju konkurss "Learn, Know, Do, Can, Show"

Pieteišanās konkursam norisinās līdz 15.martam!

REĢISTRĀCIJA

Konkursa norise:
25.marts – Konkursantu ierašanās
26.marts – Konkursa norise
27.marts – Kultūras programma (pēcizvēles, iepriekš piesakoties), Apbalvošanas ceremonija un Gala vakariņas
28.marts – Došanās mājās


Registration for the competitions till 15th or March

REGISTER HERE

Key Dates:
March 25 – Arrival
March 26 – Competition Day
March 27 – Optional Cultural Program, Award Ceremony & Gala Dinner
March 28 – Departure

There can be one participant from school in following nominations:  

  • Cooking - individual competition
  • Restaurant Service - individual competition 
  • Pastry - individual competition 
  • Bartender - individual competition
  • Barista - individual competition
  • Vegetarian Culinary Art - individual competition
  • Carving - individual competition  

There can be two participants or two teams from school in following nominations: 

  • Fashion and Style - team of 2 (two) participants from one school or 1 (one) participant from each school + 1 (one) model 
  • Hairdresser - individual competition (1 contestant + 1 model)
  • Baker - individual competition  
  • Gourmet Butcher - individual competition
  • Housekeeping - individual competition (Only practical tasks. Available for students with fewer opportunities)
  • Front Office- a team of 2 participants (each from different school) 
  • Tourism Destination - a team of 2 participants (each from different school) 
  • Business and Sales - a team of 2 participants (each from different school) 

No katras skolas var piedalīties viens dalībnieks šādās nominācijās:

  • Pavārmāksla – individuālās sacensības
  • Restorānu serviss – individuālās sacensības
  • Konditoreja – individuālās sacensības
  • Bārmenis – individuālās sacensības
  • Barista – individuālās sacensības
  • Veģetārā kulinārijas māksla – individuālās sacensības
  • Karvinga māksla – individuālās sacensības

No katras skolas var piedalīties divi dalībnieki vai divas komandas šādās nominācijās:

  • Mode un stils – komanda no 2 (diviem) dalībniekiem no vienas skolas vai 1 (viens) dalībnieks no katras skolas + 1 (viens) modelis
  • Frizieris – individuālās sacensības (1 dalībnieks + 1 modelis)
  • Maiznieks – individuālās sacensības
  • Miesnieks – individuālās sacensības
  • Viesmīlība un saimnieciskais dienests – individuālās sacensības (tikai praktiskie uzdevumi. Pieejams studentiem ar ierobežotām iespējām)
  • Viesnīcas reģistratūra – komanda no 2 dalībniekiem (katrs no citas skolas)
  • Tūrisma galamērķis – komanda no 2 dalībniekiem (katrs no citas skolas)
  • Bizness un pārdošana – komanda no 2 dalībniekiem (katrs no citas skolas)

Nolikumi/ Rules and Regulations & Appendixes


Baker/ Maiznieks

Baker/ Maiznieks

Baker Appendix / Maiznieks 1. pielikums

Baker Appendix / Maiznieks 1. pielikums


Barista / Barista

Barista / Barista


Bartender / Bārmenis

Bartender / Bārmenis

Bartender Appendix/ Bārmeņa pielikums 1

Bartender Appendix/ Bārmeņa pielikums 1


Business and Sales/ Komerczinības

Business and Sales/ Komerczinības


Gourmet Butcher / Miesnieks

Gourmet Butcher / Miesnieks

Gourmet Butcher Appendix 1 / Miesnieks 1. pielikums

Front Office / Viesnīcas reģistratūra


Carving / Karvings

Carving / Karvings


Cooking / Ēdienu gatavošana

Cooking / Ēdienu gatavošana

Cooking Appendix 1 / Ēdienu gatavošana 1. pielikums

Cooking Appendix 1 / Ēdienu gatavošana 1. pielikums


Fashion and Style / Modes un Stils

Fashion and Style / Modes un Stils


Front Office / Viesnīcas reģistratūra

Front Office / Viesnīcas reģistratūra


Hairdresser / Frizieris

Hairdresser / Frizieris


Housekeeping / Saimnieciskais dienests

Housekeeping / Saimnieciskais dienests


Pastry / Konditorejas izstrādājumi

Pastry / Konditorejas izstrādājumi

Pastry Appendix / Konditorejas izstrādājumi 1. pielikums

Pastry Appendix / Konditorejas izstrādājumi 1. pielikums


Restaurant Service / Restorānu serviss

Restaurant Service / Restorānu serviss

Restaurant Service Appendix / Restorānu serviss 1.pielikums

Restaurant Service Appendix / Restorānu serviss 1.pielikums


Tourist Destination/ Tūrisma galamēŗkis

Tourist Destination/ Tūrisma galamēŗkis


Vegetarian Culinary Art / Veģetārā kulinārijas māksla

Vegetarian Culinary Art / Veģetārā kulinārijas māksla

Vegetarian Culinary Art Appendix / Veģetārā kulinārijas māksla 1. pielikums

Vegetarian Culinary Art Appendix / Veģetārā kulinārijas māksla 1. pielikums

Starptautiskais konkurss/ International Contest "Learn, Know, Do, Can, Show"

25-27/03/2025 Riga, Latvia

Esam priecīgi aicināt jūs piedalīties 4. starptautiskajā profesionālās izglītības audzēkņu  konkursā "Learn, know, do, can, show". 

Konkurss notiks Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā Rīgā, no 25. - 27. martam! 

Vispārējais regulējums 

  1. Konkursā var piedalīties profesionālo skolu audzēkņi. Dalībnieku vecumam jābūt no 16 līdz 23 gadiem. 
  2. Konkursa darba valoda - angļu 

No skolas var piedalīties viens dalībnieks šādās nominācijās: 

  • Ēdienu gatavošana
  • Restorāna serviss 
  • Konditorejas izstrādājumi
  • Frizieris
  • Viesnīcas reģistratūra
  • Viesmīlība un saimnieciskais dienests
  • Komerczinības un pārdošana
  • Bārmenis 
  • Barista
  • Tūrisma galamērķis 
  • Karvings
  • Veģetārā kulinārā māksla 
  • Stils un mode
  • Miesnieks
  • Maiznieks

Reģistrācija ŠEIT


Papildu informācija Dalībniekiem ir jāvalkā skolas forma, profesionālās formas tērpi un drošības apavi atbilstoši sacensību kategorijai. Sacensību dalībniekiem jāievēro drošības un ugunsdrošības noteikumu prasības. Sacensību laikā nav atļauts lietot mobilos telefonus vai jebkādas citas elektroniskas ierīces. Visas pretenzijas jāiesniedz uzreiz pēc sacensībām galvenajam tiesnesim, vēlākās pretenzijas netiks izskatītas. Dalībniekus visās konkursa kategorijās vērtēs ārēji tiesneši, kas pārstāv darba devējus.

4th International Contest for VET students Learn, Know, Do, Can, Show.

Dear Partners! 

We are glad to invite you to take part in 4th International Contest for VET students Learn, Know, Do, Can, Show. 

The competition will take place in Riga Technical School of Tourism and Creative Industry on March 25 - 27. 
 
General regulation 

  • The competition is open for students of secondary vocational schools. Age of competitors must be between 16 and 23 years. 
  • Working language of the competition – English 

There can be one participant from school in following nominations:  

  • Cooking 
  • Restaurant service
  • Pastry 
  • Bartender
  • Barista
  • Hairdresser
  • Carving 
  • Reception 
  • Tourism Destination 
  • Housekeeping 
  • Business and Sales
  • Vegetarian Culinary Art 
  • Fashion and Style 
  • Baker 
  • Gourmet Butcher

Registration HERE


Additional information

Competitors must wear their school uniform, professional uniforms and safety shoes according to a category of contest. Competitors must comply with the requirements of safety and fire protection rules. The use of mobile phones or any other electronic devices is not allowed during the competition. All claims should be submitted immediately after the competition to the head judge, later complains will not be considered. Participants in all categories of the contest will be evaluated by external judges representing employers.