A+
a-
Tālākizglītības nedēļas 2022 norises gaita

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

25.01.2022

Tālākizglītības nedēļas 2022 norises gaita

VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” (turpmāk – tehnikums) jau desmit gadus ir attīstīta sadarbība ar vairāk nekā 15 augstskolām. Sadarbībā ar augstskolām un darba devējiem, tehnikums katru gadu organizē karjeras attīstības atbalsta pasākumus izglītojamo profesionālai izaugsmei, tālākizglītībai un karjeras attīstībai.

Šogad no 17. janvāra līdz 21. janvārim attālināti veiksmīgi norisinājās Tālākizglītības nedēļa 2022, lai sniegtu tehnikuma izglītojamajiem un potenciāliem izglītojamajiem informāciju par tālākizglītības iespējam tehnikumā, Latvijā un Eiropā, par nozaru darba specifiku un perspektīvām, par karjeras attīstības iespējām iegūstot augstāko izglītību un citiem jautājumiem.

Tālākizglītības nedēļas dalībniekiem bija iespēja piedalījās lekcijās - semināros, diskusijās, tikšanās ar augstskolu pārstāvjiem, tehnikuma absolventiem, darba devējiem, uzklausīt iedvesmojošus stāstus, kā arī saņemt izglītojošo informāciju un konsultācijas karjeras jautājumos.

Tiešsaistes karjeras atbalsta pasākumi bija izglītojoši, ar spilgtiem piemēriem, kurus vadīja darba devēji, augstskolu pārstāvji un citi speciālisti: Baltic Restaurants īpašnieka – Gunta Bredovska  diskusija “Izaugsmes ceļš”; ES projektu koordinatores (Eurodesk) - Aritas Zvejnieces lekcija – seminārs “Tālākizglītības  iespējas Latvijā un Eiropā”; Restorānu biedrības vadītāja - Jāņa Jendža diskusija "Krīze kā iespēja"; Liepājas Universitātes docentes - Irinas Strazdiņas lekcija – seminārs “Kritiskās domāšanas un efektīvas komunikācijas iespējas karjeras attīstībā un tālākizglītībā” un citi pasākumi.

Tālākizglītības nedēļas gaitā vispārizglītojošo skolu izglītojamie papildus saņēma informāciju par tehnikumā apgūstamajām profesijām, izmantojot video materiālus, un prezentācijas. 

Karjeras atbalsta pasākumos piedalījās vairāk nekā 650 izglītojamie un pedagogi, tajā skaitā arī potenciālie izglītojamie.

Pateicamies izglītojamajiem, skolotājiem, grupu audzinātājiem un nodaļu vadītājiem, kā arī potenciālajiem izglītojamajiem, kuri piedalījās Tālākizglītības nedēļas 2022 pasākumos!

Atcerēsimies! Izglītojamo motivēšana augstākās izglītības apguvē, ir kā atbalsts viņu profesionālajā izaugsmē, sevis pilnveidē, tālākizglītībā un karjeras attīstībā..

EURODESK LATVIA PREZENTĀCIJA JAUNIEŠIEM

Karjeras izglītības vadītāja - Faina Lomanova

Pedagogi karjeras konsultanti - Ieva Dortāne, Inese Gibeiko, Zigmunds Milzarājs, Līga Skutele