A+
a-
Aktīvi turpinās 10 jauniešu mācību mobilitātes Slovēnijā

Aktuāli

21.02.2023

Aktīvi turpinās 10 jauniešu mācību mobilitātes Slovēnijā

Aktīvi turpinās 10 jauniešu mācību mobilitātes Slovēnijā, partnerorganizācijā Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje. Šonedēļ, mobilitātes dalībnieki apmeklēja Celje reģionālo muzeju, kur iepazinās ar Celje pilsētas bagāto seno romiešu vēsturi. Celeja - pilsēta zem pilsētas ir senās Sēlijas arheoloģiskā izstāde, kas ir lielākā plaukstošās pilsētas palieku prezentācija, ko sauc par "otro Troju".

Mobilitātes dalībniekus iespaidoja senie romiešu mūri, sena romiešu ceļa paliekas ar joprojām redzamām riteņu sliedēm un statuja, kas izgatavota no Pohorjes marmora, kas iebūvēta viduslaiku sienās.

Savukārt, Celje zinātnes un izklaides parku “Tehnopark” apmeklējums apliecināja to, ka jebkuras ārējās mācīšanās reālais potenciāls ir mācīties no reāliem praktiskiem piemēriem, kas palīdz skolēniem izprast skolas materiāla saturu. Tehnoparks ir dzīvs pierādījums tam, ka zinātne var būt spēle. Mobilitātes dalībnieki ieguva īpašu pieredzi ar mūsdienīgiem un interaktīviem eksponātiem un tehnoloģijām, pilnveidojot savas digitālas prasmes, izmēģinot virtuālās realitātes simulācijas.

Jaunieši, kopā ar izglītības iestādes Stichting ROC van Amsterdam-Flevoland audzekņiem, apgūst tūrisma programmu, iepazīstot dažādus tūrisma veidus – aktīvo tūrismu, veselības tūrismu, ECO tūrismu u.c.