A+
a-
Darba ēnošanas mobilitāte Itālijā

Aktuāli

20.02.2023

Darba ēnošanas mobilitāte Itālijā

Erasmus+ programmas projekta Personu mobilitāte mācību nolūkos Nr.2022-1-LV01-KA121-VET000066060 ietvaros darba ēnošanas mobilitātē devās viesmīlības un komerczinību nodaļas skolotāja Lolita Trēziņa. Vizītes laikā bija iespēja iepazīties ar I.P.S.A.R. "Luigi Carnacina" mācību procesu un apmeklēt prakses vietas. 

I.P.S.A.R. "Luigi Carnacina” ir profesionāla viesnīcu un restorānu pakalpojumu skola Itālijā ar teicamu aprīkojumu, materiālo bāzi un pieredzējušiem pedagogiem. Piedalīšanās mācību nodarbībās pilnveidoja Lolitas profesionālās un angļu valodas prasmes. Praktiskajās nodarbībās bija iespēja iepazīties ar apmācības procesu un jauniešu prasmēm uzklāt galdu, pastāstīt ēdienu piedāvājumu (itāļu un angļu valodās) pieņemt pasūtījumu, lai to nodotu pavāriem, sagatavot rēķinu. Topošajiem viesmīļiem vajadzēja sagatavot ēdienu pasniegšanai un pielietot savas prasmes pasniedzot ēdienus un dzērienus.  

Vizītes laikā tika apmeklētas Patrika Legzdiņa (V20-1/2) un Gerdas Gabrielas Gusāres (RV21-1/2) prakses vietas. Prakses laikā jaunieši ir apguvuši daudz jaunu iemaņu viesu apkalpošanā un ir gandarīti par prakses vietu dotajām iespējām. 

Erasmus+ mobilitātes sniedz iespējas izglītojamajiem attīstīt savas profesionālas iemaņas un bagātināt pieredzi, kā arī iespējas pedagogiem dalīties savās profesionālajās prasmēs un smelties idejas, lai pilnveidotu savas mācību metodes.