A+
a-
Erasmus+ labās prakses piemērs

Aktuāli

02.11.2022

Erasmus+ labās prakses piemērs

Topošie pavāri Henrijs Bērziņš, Pēteris Ģirupnieks, Lizete Liepiņa un Raitis Birziens nu pat noslēdza savu Erasmus+ mobilitāti Dānijā, projekta Nr. 2021-LV01-KA121-VET-000011705 ietvaros. Jaunieši mēnesi pavadīja Dānijas pilsētā Slāgesnē. Prakses galvenā tēma bija ilgtspēja, kuras ietvaros jauniešiem bija jāapgūst ēdienu gatavošana tā, lai pēc iespējas mazāk rakstos pārtikas atkritumi. Šādas prasmes mobilitātes dalībniekiem noderēs ne tikai darbā, bet arī ikdienā. Prakses ietvaros jaunieši gatavoja dažādas jaunas receptes gan sāļos, gan saldos ēdienus no dažādām kultūrām. Kā arī viņi ieguva prasmes ēdiena servēšanā un laika plānošanā. Ārpus prakses laika jaunieši pavadīja laiku iepazīstot pilsētu, tās arhitektūru un ielas mākslu. Pēc skolas viņiem bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātes, piemēram, boksa treniņos vai izmēģināt dažādas galda spēles. Kā viena no kultūras programmas daļām bija vīna dārza apmeklēšana, kur jaunieši iepazina vīna darināšanas procesu. Kā arī jauniešiem bija iespēja piedalīties vīnogu novākšanā. Jaunieši iesaka arī citiem piedalīties Erasmus+ mobilitātēs, pastāstot par vērtīgu mācību, ko guva Dānijā – Nebaidies riskēt un kļūdīties! Patiesībā tādu kļūdu nemaz nav, jo visu var labot un no tā mācīties, lai sevi pilnveidotu!