A+
a-
Itāļu nedēļa

Aktuāli

01.12.2017

Itāļu nedēļa

No 21.11. līdz 24.11. Itāļu virtuves pasaulē nedēļas ietvaros pie mums norisinājās vairāki pasākumi.

21. novembrī RTRIT sadarbībā ar “Siera klubu” prezentēja dokumentālo mācību filmu “Mūžīgais Piena ceļš”. Prezentācijā piedalījās Latvijas 12 tehnikumu un profesionālo vidusskolu skolotāji, piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji, filmas galvenā varone Laura un filmas finansiālais atbalstītājs – Biedrība "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome".

Pēc mācību filmas prezentācijas, dalībnieki tika aicināti uz dažādu itāļu tradicionālo ēdienu degustācijām, ko meistarklasēs kopā ar RTRIT pasniedzējiem un audzēkņiem pagatavoja itāļu viesi. Topošajiem RTRIT ēdināšanas un pārtikas ražošanas speciālistiem bija iespēja meistaru klātbūtnē apgūt tehniku, vērot un pašiem mācīties gatavot itāļu ēdienus. Pirmajā dienā meistarklases vadīja Sergio Mauri un Andrea Riva ar ēdieniem, kuru nosaukums bija "Iepazīsimies - Lombardijas Lariano tradīcijas" un Antonio Meo un Antonio Buoninconti - "Saldais kārdinājums".

Otrajā dienā, 22.11. ar meistarklasēm un degustācijām priecēja citu Itālijas reģionu pārstāvji - Mario Puccio un Andrea Adamo - "Sicīlijas krāsas un smaržas" un Mindaugas Lucka un Mario Decotis - “Apūlijas garšas”.