A+
a-
Kā organizēt savu mācību dienu?

Aktuāli

26.03.2020

Kā organizēt savu mācību dienu?

Daži ieteikumi kā pašam organizēt savu mācību ikdienu un padarīt to lietderīgu:
1. Nemācies gultā vai uz dīvāna, tas psiholoģiski atslābina un novērš no produktīvas mācīšanās. Skolā Tu mācies pie galda, mājās arī mācies pie galda.
2. Pārģērbies un nedaudz sapucējies, kaut gan Tev nevajag iet uz tehnikumu vai kaut kur ārpus sava mājokļa. Ja saģērbsies tā, it kā tomēr vajadzētu iet uz tehnikumu, tad pats sevi noskaņosi uz mācību procesu un arī pēc tam, kad pārģērbsies atpakaļ mājās drēbēs jutīsi gandarījumu par labi padarītu darbiņu.
3. Plāno savu laiku - saskaņo to ar saviem ģimenes locekļiem un skolotājiem, sastādi sev dienas/nedēļas plānu. Atvēli katram uzdevumam noteiktu laiku, nospraud sev "deadline" - un stingri pieturies pie tā. Dienas laikā atvēli laiku arī savām personīgām darīšanām, atpūtai, miegam.
4. Nepadodies kārdinājumam - uz mācīšanās laiku atslēdz sociālo tīklu paziņojumus, izslēdz televizoru, novāc nost spēļu konsoles u.c.
5. Darba vietas sagatavošana - nodali savu darba vietu, novāc visu lieko un noliec sev tuvumā visu nepieciešamo. To, kas tev var būt nepieciešams mācību procesā - kancelejas preces, blociņu pierakstiem, darba lapas, ūdeni u.c.
6. Pusdienas - atvēli laiku pilnvērtīgām un sabalansētām pusdienām, neēd pie datora, savā darba vietā. Pusdienlaiks ir ne tikai laiks ieturēt maltīti, bet arī atpūtināt ķermeni un izvēdināt prātu. Ja ir iespēja, aizej nelielā pastaigā svaigā gaisā un paelpo svaigu gaisu, taču atceries par 2m distancēšanos.
7. Virtuālā komunikācija - komunicē ar saviem grupas/ skolas biedriem, apspriediet jaunumus un dalieties savā mācību pieredzē. Komunicē ar skolotājiem un citiem pieaugušajiem, kas var tevi uzklausīt, palīdzēt vai kaut ko ieteikt. Neaizmirsti uzturēt koleģiālas un draudzīgas attiecības, lai atgriežoties ikdienā jums būtu kopīgas tēmas un saistoši notikumi.
8. Fiziskās aktivitātes - kā saka veselā miesā, vesels gars. Vingro ar video nodarbību palīdzību, ej pastaigāties, taisi rīta rosmi, dejo pie televizora vai nodarbojies ar jogu pirms gulētiešanas. Galvenais regulāri izkusties.