A+
a-
Konkursa „Ēdienos - ES Aizsargātajos produktu reģistros iekļautie Latvijas produkti" apbalvošanas ceremonija

Aktuāli

22.06.2021

Konkursa „Ēdienos - ES Aizsargātajos produktu reģistros iekļautie Latvijas produkti" apbalvošanas ceremonija


17. jūnijā, tehnikumā norisinājās Siera Kluba rīkotā konkursa „Ēdienos - ES Aizsargātajos produktu reģistros iekļautie Latvijas produkti" apbalvošanas ceremonija.

SIERA KLUBS organizētajā konkursā startēja 3 RTRIT komandas:

Audzēkne Vera Naklonova un skolotāja  Irina Duvanova.

Veras un Irinas gatavotie ēdieni :

- vistas filejas salāti ar pērļu grūbām, dārzeņiem Jāņu sieru un Limbažu Siers "Grande Duro",

- vistas gaļas un cūkgaļas bumbiņas, pildītas ar Jāņu sieru un  Smiltenes Piens krēmsieru,

- cūkgaļas pildīta fileja ar Smiltenes krēmsieru, Latvijas lielajiem pelēkajiem zirņiem,

- biezpiena kūka ar bumbieriem, ogu uzpūteni, un karameļu -apelsīna mērci, pasniegta ar sklandrausi.


Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Preiļi struktūrvienība, konkursā veiksmīgi startēja audzēkne Vera Naklonova un skolotāja Ināra Liepiņa. Ināra ir augstas raudzes pedagogs ar ļoti lielu pieredzi. Viņa ilgus gadus strādājusi prestižos Rīgas restorānos par šefpavāri. Konkursa ēdienu garšas bija izcilas, pat vārdus grūti  atrast, lai noraksturotu. Vera un Ināra gatavoja :

- karsto uzkodu - Latvijas lielo pelēko zirņu  kroketes ar zaļumu majonēzi,

- šefpavāra komplimentu- Jāņu siera musu ar rabarberu - aprikožu biezeni, Jāņu siera un salinātas rudzu maizes čipsiem,

- krāsnī cepta Jāņu siera salātus ar spinātiem, žāvētām dzērvenēm, tomātiem un kvinoju,

- vēja kūku ar salinātas rudzu maizes krēmu,

- pamatēdienu - vistu rudzos ( pildīts vistas stilbiņš salinātas rudzu maizes groziņā ar sklandrausi, Bearnēzes un Grande Duro siera mērci, glazētiem dārzeņiem).


Kā trešā tehnikuma komanda, startēja audzēkne Veronika Gasparena un skolotāja Inese Bedeice. Viņa žūrijai "iekrita acīs"(labā nozīmē), strādājot virtuvē precīzi, ātri, saskanīgi, par tādu darbu var sacīt - skaisti. Arī teorija - uz žūrijas jautājumiem visas atbildes par Latvijas īpašajiem produktiem bija teicamas. Ēdienu prezentācija - interesanta.

Tika gatavoti :

- Jāņu siera svētku plate,

- Jāņu siera un Latvijas lielo pelēko zirņu trifeles,

- krāsaina siera uzkoda ar piedevām un ēdamu glezniņu,

- dārzeņu karstie salāti groziņā,

- liellopu gaļas irbītes ar kartupeļu un pelēko zirņu biezeni,

- latviskā Smiltenes siera kūka "Maizes druvā" ar vaniļas mērci.

Prasmīgi izmantoti arī citu uzņēmumu sieri : Jaunpils Pienotava A/S, PKS "Straupe", Smiltenes Piens un Limbažu Siers. Komanda  bija centusies - strādāja daudz vairāk nekā paredzēts nolikumā.


Žūrija 1.vietu nepiešķīra, toties bija divas 2.vietas un divas 3.vietas.

Vislabākie rezultāti Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums komandai  - Inesei Bedeicei un Veronikai Gasparenai, kā arī Ogres Tehnikums komandai - Zinaida Bāra  un Laurai Kulakovai.

Trešie bija Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums  komanda - Aivars Varneckis un Agnija Ķiģele, un Kandavas Lauksaimniecības Tehnikums komanda - Dzintra Znatnaja un Kristaps Liepa. Kopumā labi startēja visu piecu tehnikumu 8 komandas.

Pasākums notika ievērojot, visus, valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus!