A+
a-
Labo darbu nedēļa

Aktuāli

23.09.2021

Labo darbu nedēļa


Aicinām jūsu skolu aktīvi iesaistīties “Labo darbu nedēļā”

“Labo darbu nedēļa 2021”

no 4. līdz 10. oktobrim

“Labo darbu nedēļa” ir laiks, kad aicinām ik katru aktīvi iesaistīties labo darbu veikšanā, lai sniegtu atbalstu ne tikai līdzcilvēkiem, dabai, dzīvniekiem, bet rastu gandarījumu par paveikto un palīdzētu paši sev kļūt par labākiem cilvēkiem. Šajā nedēļā aicinām paveikt gan lielus, gan mazus darbus, lai Latvija kļūtu vēl skaistāka, sakoptāka un līdzcietīgāka.

Šogad skolēnus aicinām pievērst īpašu uzmanību saviem vienaudžiem - iespējams, valstī pastāvošo ierobežojumu un noslēgtības dēļ, kādam no kaimiņ bērniem, klases biedriem vai draugiem ir zudusi vēlme draudzēties un komunicēt - nepaliec vienaldzīgs un aicini uz pastaigu, sarunu vai kopīgi paveicat kādu labo darbu.

Lai smeltos iedvesmu un aicinātu jūsu skolu arī šogad būt aktīviem Labo darbu nedēļas atbalstītājiem, daži 2020.gada akcijas labo darbu piemēri:

- Gulbenes novada vidusskolas 4.klases skolēni katru darba dienas rītu 5 minūtes pirms pirmās stundas bija sagatavojuši 5-7 anekdotes, ko nolasīt skolas radio tīklā, lai iepriecinātu skolēnus un visus skolā strādājošos.

- Bet Madara stāsta par savu paveikto labo darbu: pirms pāris dienām mūsu ģimenes kaķis ienesa mājās dzīvu peli, kas pazuda un pavadīja gandrīz dienu mammas kabinetā. Vakar naktī kaķis šo peli bija atradis un atnesis uz manu istabu, es to noķēru un iznesu ārā.

- Savukārt, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12. klases skolnieces Nikolas aktivitātes mērķis bija jauniešu vidū popularizēt pirms dažiem gadiem radītu jaunu sporta veidu – plogingu -atkritumu vākšana skriešanas laikā. Nikola stāsta: “Mēs sadalījāmies 2 grupās un katrai bija savs maršruts. Parks un jaunā Rietumu iela Preiļos. Katrs tika nodrošināts ar cimdiem, vesti un atkritumu maisu, kā arī katram bija jāuzvelk sportisks un ērts apģērbs. Jaunieši bija klašu grupā no 10. līdz 12. klasei. Es un brīvprātīgie skolēni novērtēja, cik svarīga un neatņemam dzīves sastāvdaļa mūsu dzīvē ir vide. Par zaļu un aktīvu dzīvesveidu!

-un daudzi, daudzi citi labie darbi, kas atvieglo kāda ikdienu un sniedz gandarījumu pašam http://labodarbunedela.palidzesim.lv/paveikto-darbu-arhivs


Tā skola vai klase, kas būs visaktīvākā labo darbu veicēja, saņems īpašu

pārsteigumu!

Lai padarītu labos darbus redzamākus, noteikti pastāsti par tiem, ievietojot aprakstu un fotogrāfijas: www.labodarbunedela.palidzesim.lv., kā arī iedvesmo citus, daloties ar tiem sociālajos tīklos #labodarbunedela @palidzesim.lv!

Neskatoties uz ierobežojumiem, 2020.gadā akcijas aicinājumam atsaucās teju 14 000 cilvēku, paveicot vairāk nekā 300 labos darbus Latvijā un šogad mēs noteikti varam piesaistīt vēl vairāk labo darbu darītāju!

Darot kopā, var izdarīt vairāk labu darbu!

Ar laba vēlējumiem, Palīdzēsim.lv komanda

* Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.