A+
a-
"Latvijas Maiznieks" apmeklējums Ēnu dienas ietvaros

Aktuāli

05.04.2024

"Latvijas Maiznieks" apmeklējums Ēnu dienas ietvaros

Daugavpilī, 2024. gada 4. aprīlī, grupa P-E/M 23 ar audzinātāju K.Lozdu devās ēnu dienas pasākumā uz "Latvijas maiznieks" ražotni, kurā audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar "Latvijas maiznieks" darbu un maizes tapšanas procesiem. Šajā pasākumā jaunieši kādu laiku pavadīja ražotnē, iepazīstoties ar visiem procesiem, kas saistīti ar maizes gatavošanu.

Apmeklējuma laikā audzēkņi guva ieskatu maizes tapšanas procesos, sākot no izejmateriālu sagatavošanas līdz gatavai produkcijai. Šī bija lieliska iespēja audzēkņiem redzēt un saprast, cik daudz darba un uzmanības prasa katrs maizes klaips, kas nonāk uz mūsu galda. Vienlaikus, tas arī sniedza iespēju iepazīties ar tradicionālo Latvijas maizes ceļu, kas ir nozīmīga daļa no mūsu kultūras un ikdienas dzīves.

Pasākums bija gan izglītojošs, gan aizraujošs, dodot iespēju audzēkņiem tuvāk iepazīt vienu no Latvijas tradicionālajām amatniecības nozarēm. Latvijas maiznieks Daugavpilī ir viens no nozīmīgākajiem maizes ražotājiem reģionā, tādēļ šī bija lieliska iespēja juaniešiem iegūt ieskatu šajā nozarē.