A+
a-
Noslēdzies 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”

Aktuāli

02.04.2024

Noslēdzies 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”

27.martā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās ievērojams starptautiskais konkurss "Learn, Know, Do, Can, Show", kas kopā pulcēja vairāk nekā 150 dalībniekus un vairāk nekā 100 pavadošos skolotājus no visas Eiropas. Konkurss tika pārstāvēts 13 nominācijās, atspoguļojot daudzveidīgu profesionālo jomu klāstu, ko iespējams apgūt mācoties RTRIT - no frizieriem līdz restorānu servisam. 

Dalībnieki pārstāvēja plašu spektru valstu, ieskaitot Beļģiju, Horvātiju, Igauniju, Somiju, Itāliju, Latviju, Lietuvu, Slovēniju, Slovākiju, Nīderlandi, Turciju un Ukrainu. Katrs no dalībniekiem bija sagatavojies rūpīgi, lai pierādītu savas zināšanas un prasmes gan teorētiskā, gan praktiskā līmenī. 

Cīņa par uzvaru, katrā no 13 nominācijām, bija sīva un emocionāla - dažās nominācijās bija pat vairākas 2. un 3. vietas, kas liecina par dalībnieku augsto sagatavotības līmeni un profesionalitāti. Šādi notikumi ir ne tikai iespēja demonstrēt savas prasmes, bet arī veicināt nozares attīstību, piedāvājot iespēju jaunajiem talantiem un profesionāļiem attīstīties un iegūt pieredzi. 

Jauno profesionāļu meistarības konkursi ir kļuvuši par ikgadēju tradīciju Tehnikuma dzīvē. Ar katru gadu konkursu mērogi pieaaug – 2017. gadā sākums bija starptautiskais ēdienu gatavošanas konkurss „Cheese and more”, 2018. gadā, konkurss aptvēra visas Tehnikumā pārstāvētās profesijas Latvijas mērogā, savukārt, 2019. gadā norisinājās pirmais starptautiskais “Learn, Know, Do, Can, Show” konkurss aptverot 6 nominācijas starptautiskā un 3 nominācijas Latvijas mērogā. Savukārt, 2023. gadā konkursā tika pārstāvētas 11 nominācijas. Un nu jau 2024. gadā - 13 nominācijas. 

Pateicamies visiem dalībniekiem, skolotājiem, atbalstītājiem un organizatoriem par ieguldīto darbu, un aicinām uz tikšanos nākamgad, lai kopā turpinātu šo aizraujošo ceļu attīstības un profesionālās izglītības virzienā! 

Pasākuma fotogrāfijas meklē šeit