A+
a-
Noslēdzies konkurss "Learn, Know, Do, Can, Show"

Aktuāli

03.04.2023

Noslēdzies konkurss "Learn, Know, Do, Can, Show"

Pulcējot vairāk kā 90 jauniešus un 60 pavadošos skolotājus no 11 Eiropas valstīm, noslēdzies starptautiskais jauno profesionāļu konkurss «Learn, Know, Do, Can, Show».

Konkursa laikā, jaunie talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Horvātijas, Somijas, Itālijas, Nīderlandes, Slovēnijas, Turcijas un Ukrainas, 11 nominācijās demonstrēja savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas.

Katrā no nominācijām, konkursantiem ir jāizpilda dažādi uzdevumi, lai pierādītu savas prasmes un zināšanas, kas iegūtas līdz šim, mācību procesa laikā, tikmēr, viņu darbu, gatavošanas procesu un prezentēšanas spējas vērtēja žūrija.

Konkurss norisinājās visas dienas garumā, kur dalībniekiem atkarībā no nominācijas vajadzēja pierādīt savas zināšanas ar praktisku uzdevumu veikšanu. Cīņa par goda pjedestālu bija tik sīva, ka dažās nominācijās bija vairākas 2. un 3. vietas.

Kamēr konkursanti demonstrēja savas prasmes, tikmēr, pavadošajiem skolotājiem bija iespēja piedalīties meistarklasē un degustācijā par Latvijas īpašajiem produktiem, kas iekļauti ES aizsargāto produktu reģistrā.

Jauno profesionāļu meistarības konkursi ir kļuvuši par ikgadēju tradīciju Tehnikuma dzīvē. Ar katru gadu konkursu mērogi pieaaug – 2017. gadā sākums bija starptautiskais ēdienu gatavošanas konkurss „Cheese and more”, 2018. gadā, konkurss aptvēra visas Tehnikumā pārstāvētās profesijas Latvijas mērogā, savukārt, 2019. gadā norisinājās pirmais starptautiskais “Learn, Know, Do, Can, Show” konkurss aptverot 6 nominācijas starptautiskā un 3 nominācijas Latvijas mērogā, un nu 2023. gadā ir izaudzis līdz vienpadsmit konkursa nominācijām starptautiskā līmenī.