A+
a-
Orientēšanās spēle “Latvijas pilsētu pētnieks”

Aktuāli

14.10.2022

Orientēšanās spēle “Latvijas pilsētu pētnieks”

Šā gada 13.oktobris bija aizraujoša un pozitīva diena, jo ar grupu braucām ar elektrovilcienu uz Jūrmalu, lai iepazītos ar šo Latvijas kūrortpilsētu. Mēs sadalījāmies grupās pa trīs un Jūrmalā, precīzāk Majoros un Dzintaros, uzsākām iepazīt pilsētu. Mums bija jāapmeklē dažādi vēstures pieminekļi un ēkas. Pie katra kartē norādītā punkta bija arī jāatrod atbildes uz jautājumiem, kuri bija interesanti un āķīgi, kas lika uzzināt daudz ko jaunu un noderīgu. Turklāt liels pluss, ko nospriedām ar komandu, bija tas, ka laiks tiek pavadīts svaigā gaisā un lietderīgi. 

Pie katra kartē norādītā objekta bija jānofotografē kāda bilde, piemēram, jāattēlo dižais latviešu dzejnieks Jānis Rainis un dzejniece Aspazija. Jāatzīmē tas, ka sajūtas, emocijas un svaigais jūras gaiss, mūs pozitīvi uzlādēja radošām fotogrāfijām. Kad Majoros fotografējāmies pie vides objekta” Jūrmalas baltā kaija”, uz brīdi sajutāmies, ka sēžam putnu bara pašā vidū. Mēs bijām arī pie Dzintaru koncertzāles, kas ir viens no nozīmīgākajiem Jūrmalas kultūras pieminekļiem ar senu vēsturi un, meklējot atbildes par to, uzzinājām, ka tās pirmais nosaukums bija Edinburgas koncertdārzs, jo19.gadsimtā Dzintaru nosaukums bija Edinburga, gluži tāds pats kā vienai no Skotijas pilsētām. Pārsteidza skulptūras “ Bruņurupucis”, kas atrodas jūras krastā, nozīme, tas simbolizē mūža ilgumu. 

Manai grupai tik tiešām ļoti patika izzinoši un interesanti pavadītais laiks, jo paplašinājām savu redzesloku ar kultūras un vēstures zināšanām, kuras varētu noderēt, bet īpaši tiem grupas izglītojamiem, kuri savas prakses vietas izvēlēsies veikt Jūrmalas viesnīcās. Tā ir atraktīva spēle, kuru iesakām saviem vienaudžiem. Paldies Aleksejam Lukjančikam un SIA” Prima Tour” pārstāvjiem, un grupas audzinātājai Ingūnai Villenovai par jauko ekskursiju! Ekskursija norisinājās projekta "Skolas Soma" ietvaros. 

Autors: Elīna Kristiāna Zeltiņa