A+
a-
Orientēšanās spēle “ Vecrīgas pētnieks”

Aktuāli

26.09.2022

Orientēšanās spēle “ Vecrīgas pētnieks”

Šodiena, 23.septembris, bija ļoti saulaina un aizraujoša diena kopā ar grupu. Mēs visi bijām sadalījušies komandās pa četri un mums Vecrīgā bija jāapmeklē dažādi vēstures pieminekļi un ēkas. Pie katra noteiktā punkta, kurš norādīts darba lapā, bija arī jāatrod atbildes uz jautājumiem, kuri bija interesanti un nezināmi, kas lika uzzināt daudz ko jaunu un noderīgu. Turklāt liels pluss, ko nospriedām ar komandu, bija tas, ka aktīvi un  lietderīgi tiek pavadīts laiks svaiga gaisā. 

Pašā sākumā likās, oi, cik tad tur izskriet visu – ne ilgāk kā stunda, bet, nē, mēs pat neiekļāvāmies divās stundās. Vienā no uzdevumiem mums bija jāintervē tūristi un viņiem jāpastāsta par Rīgu. Bija jāveido arī reklāma par kādu Latvijas pilsētu un tās ģerboni. Pie katra uzdevuma bija jānofotografē vai jānofilmē kāda bilde vai video, piemēram, jāattēlo prezidents vai jāparāda dāmu, kungu uzvedība seno laiku stilā. Mēs bijām arī pie Kara muzeja, par kuru bija grūti atrast atbildes, tāpēc pēc palīdzības devāmies muzejā.  

Mūsu komandai tik tiešām ļoti patika šis pavadītais laiks. Mēs labi pavadījām laiku un sadraudzējāmies. Visgrūtāk gāja nevis ar vietu, bet gan atbilžu atrašanu, bet kopumā ar visu labi tikām galā. Milzīgs paldies skolotājai Ingūnai un organizētājiem par pasākumu, kurā vairāk uzzinājām par Vecrīgu un par vēsturisko objektu, ēku un pieminekļu vēsturi, ko ļoti novērtējam.

Grupas KR22-1/2 izglītojamā Darja Kurmangalijeva