A+
a-
Otrā projekta Be Volunteer For Hope aktivitātes diena Latvijā

Aktuāli

16.10.2022

Otrā projekta Be Volunteer For Hope aktivitātes diena Latvijā

Otrā projekta BeVolunteer4Hope diena, tika veltīta Latgales reģiona, īpaši Preiļu pilsētas tūrisma un otreizējās pārstrādes iespēju izzināšanai.

Jaunieši ar pavadošajiem skolotājiem apmeklēja Nester Custom Design art gallery, kas ir mākslas galerija, kurā visi objekti, tai skaitā interjers un telpas vesels mākslas darbs, kura izveidošanā izmantoti metāla elementi. Galerijas izstāžu zālē, projekta dalībniekiem, bija iespēja vērot restaurētus vai pilnībā no jauna uzbūvētus motociklus un no vecu motociklu un automašīnu detaļām veidotas skulptūras un interjera priekšmetus.

Kamēr jaunieši iepazina metāla otreizējās pārstrādes iespējas, tikmēr projektā iesaistītie pedagogi “atgriezās pagātnē” apmeklējot Preiļu pasaku karalisti, kur iejutās karalisko galma personāžu lomās. Piebildīsim, ka Pasaku karalistes Miniatūrpilis izveidē izmantots, Latvijā plaši pieejams, dabiskais laukakmens.

Otrā projekta diena noslēdzās ar starptautiski atzīta tūrisma un starptautiskas nozīmes svētvietas objekta apmeklēšanu Aglonā - Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas baziliku.

Projekta BE VOLUNTEER FOR HOPE! Nr.2021-1-RO01-KA220-SCH-000032819 aktivitāte Latvijā norisinās no 14. - 20. Oktobrim.