A+
a-
Profesiju diena 18.04.

Aktuāli

19.04.2018

Profesiju diena 18.04.

2018. gada 18. aprīlī PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika profesionālās meistarības konkursu diena. Konkursos piedalījās dalībnieki no  PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, PIKC Ogres tehnikums, PIKC Kandavas lauksaimniecības tehnikuma, PIKC Liepājas tehnikuma, PIKC Valmieras tehnikuma, PIKC Jelgavas tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskola un Daugavpils tirdzniecības profesionālā vidusskola.

Konkursa nominācijā “Jaunais tūrisma un viesmīlības nozares profesionālis” piedalījās 8 komandas, katras komandas dalībnieki rādīja prasmes gan tūrisma jomā, gan viesmīlībā.

Konkursa rezultāti:

1.vieta PIKC “Valmieras tehnikums” - Maruta Sarma, Veronika Savko (skolotāja Z.Vilciņa)

2.vieta “PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums - Dana Blūma (skolotāja I.Tomase, K.Ragozina), Jana Vainovska (skolotāja D. Jaunozola)

3.vieta PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums - Samanta Strazdiņa(skolotāja I.Tomase, K.Ragozina), Edgars Kuharonoks (skolotāja D. Jaunozola)

Dalībnieki par konkursā gūto pieredzi ir teikuši tā:

Konkurss bija interesants un pamācošs, tika gūta jauna pieredze. Galvenais ir gribēšana, jābūt pārliecinātam. Interesanti bija iepazīties ar audzēkņiem no citas skolas.

Bija interesanti atbraukt uz šādu konkursu pirmo reizi. Labvēlīgi cilvēki, attiecās ar sapratni.

Konkurss bija labs, lieliska iespēja parādīt sevi no labās puses, gan arī varbūt ne tikai no labās. Vairāk pašiem jāgatavojas un būs labi.

Konkursa nominācijā “Ēdienu gatavošanā” piedalījās 14 dalībnieki

Konkursa dalībnieki strādāja komandā pa divi un 3 stundu laikā bija jāpagatavo pavāra kompliments, uzkoda, gaļas pamatēdiens ar saliktajām piedevām un deserts. Komandas darba rezultātu ietekmēja dalībnieku prasme sadarboties komandā.

  1. Vietā.  Agate Lignicka no Kandavas tehnikuma (skolotāja Dz.Znatnaja) un Andreja Fjodorova (skolotāja S.Degaine) ,
  2. 2.vietā – Amanda Nikolajeva (Kandavas tehnikums, skolotāja I.Vizule) un Linda Enerita Akmentiņa (skolotāja Dz.Tilka),
  3. 3.vieta - Vjačeslavs Petrovs (skolotāja I.Liepiņa) un Klāvs Mārtiņš Ārgals (skolotāja M.Rjahovska).

Konkursa nominācijā Viesu apkalpošana piedalījās 8 dalībnieki

Viesu apkalpošanas uzdevumi veidoti pamatojoties uz viesmīļa ikdienas darba pienākumiem – galda klāšanu, viesu apkalpošanu, komunikāciju ar viesiem, kā arī prasmi pagatavot bezalkoholisko kokteili, sakārtot siera plati, demonstrēt iemaņas “liesmojošā ēdiena” pagatavošanā. Visprasmīgāk savas profesionālās iemaņas un zināšanas parādīja un

 1.vietu ieguva Marta Kušķe (skolotāja I.Kurša),

2.vieta Andai Keibeniecei no Valmieras tehnikuma (skolotāja S.Pazāne),

3.vieta – Annijai Danielai Vucēnai (skolotāja E.Bola).

Konkursa nominācijā  Mans svētku kliņģeris Latvijas Simtgadei konkursā piedalījās 6 dalībnieces. Dalībniecēm bija jāizcep svētku kliņģeris, brīvi izvēloties noformējumu, kā arī kliņģera pildījumu.

1. vieta Daugavpils tirdzniecības profesionālā vidusskola -  Kristīne Larionova (skolotāja R. Sardiko)

2. vieta PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums -  Amanda Andersone (skolotāja L.Rugāja)

3. vieta PIKC Ogres tehnikums - Anastasija Barancova (skolotāja M. Strazdiņa)

Konkursa nominācijā ““Dress code” – 22.gadsimts””  piedalījās tikai PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņi

  1. vieta ““Dress code” – 22.gadsimts””  -  Ieva Jurkāne un Ksenija Oščepenkova
  2. vieta ““Dress code” – 22.gadsimts””   - Nikola Tkačenko un Linda Mincāne
  3. vieta ““Dress code” – 22.gadsimts””  - Irina Belova  un Sanita Ceple

Konkursa nominācijā “Simtgades kūkas iepakojums” piedalījās tikai PIKC VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņi.

  1. vieta “Simtgades kūkas iepakojums”  -  Paula Dalbiņa
  2. vieta “Simtgades kūkas iepakojums”  - Sandija Vītola
  3. vieta “Simtgades kūkas iepakojums”  - Liliāna Daugaviņa

Paldies nodaļu vadītājiem, skolotājiem, žūrijai un dalībniekiem par fantastisko dienu!

Milzīgs paldies par atbalstu un konkursa izejmateriālu nodrošināšanu SIERA KLUBS, kā arī palīdzību konkursa balvu nodrošināšanā Orkla Confectionery & Snacks Latvija.