A+
a-
Programmas Latvijas Skolas Soma ietvaros 2019./2020.mācību gadā apmeklētie kultūras un mākslas pasākumi

Aktuāli

28.05.2020

Programmas Latvijas Skolas Soma ietvaros 2019./2020.mācību gadā apmeklētie kultūras un mākslas pasākumi

Programma “Latvijas skolas soma” aizsākās Latvijas valsts simtgades gadā un turpinājās arī šinī mācību gadā. Programma deva iespēju Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma izglītojamiem 2019./2020.mācību gadā apmeklēt kultūras un mākslas pasākumus, piedalīties radošās darbnīcās.

2020.gadu uzsākām ar daudzveidīgu kultūras norišu piedāvājumu un izvēli. Taču COVID -19 straujā izplatība lika mainīt iecerētos plānus. Vairākus jau pieteiktus un apmaksātus pasākumus un izrādes vajadzēja pārcelt uz nākošo mācību gadu, kā piem., Māra Čaklā 80.jubilejas koncertu “Atkal, atkal ir debesis pušu”, Nacionālā teātra izrādi “Pūt vējiņi”, u.c.

1074 tehnikuma izglītojamie 2019./2020.mācību gada 2.pusgadā apmeklēja 28 dažādus programmas “Latvijas skolas soma” pasākumus. Visvairāk tika skatīta spēlfilma “Dvēseļu putenis” – 282 izglītojamie. Par notikumiem Latvijā pagājušā gadsimta 30. -40. gados varēja iepazīties, noskatoties filmu “Pilsēta pie upes”/ “Piļsāta pi upis”.

Ļoti liels apmeklētāju skaits (220 izglītojamie) bija vokālās grupas “Latvian Voice” koncertlekcijā. Tehnikuma izglītojamie apmeklēja teātra izrādes Nacionālajā teātrī un Dailes teātrī. Ar lielu interesi un patiku jaunieši apmeklēja arī Mūzikas un mākslas atbalsta fonda izrādi “Gleznas ārpus rāmjiem”.

Tehnikuma izglītojamie apmeklēja Preiļus un iepazinās pilsētas vēsturi un arhitektūru. Jaunieši apmeklēja un iepazinās ar ekspozīcijām Latvijas Dabas muzejā, Raiņa un Aspazijas mājā – muzejā, Melngalvja namā, Modes muzejā, u.c.

Izglītojamiem tika dota arī iespēja piedalīties radošās darbnīcās un izglītojošās nodarbībās Pūres šokolādes muzejā, SIA “Lāči”, I.Ziedoņa klasē, restauratoru darbnīcā, u.c.