A+
a-
RTRIT piedalās starptautiskajā vebinārā par aktualitātēm profesionālajā izglītībā Eiropā un Ukrainā

Aktuāli

20.10.2020

RTRIT piedalās starptautiskajā vebinārā par aktualitātēm profesionālajā izglītībā Eiropā un Ukrainā

Šodien, 20.oktobrī notika starptautiskais vebinārs par aktualitātēm profesionālajā izglītībā Eiropā, ko organizēja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma sadarbības partneri Ukrainā, Chernivtsi apgabala izglītības pārvalde. Vebinārā no VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" puses piedalījās valdes locekle-direktore Ilze Ločmane, direktores vietniece praktiskajās mācībās Dana Baltuseviča, projektu daļas vadītāja vietniece Zane Saukāne, projektu vadītājs Artūrs Homins.

Vebināra laikā notika pieredzies apmaiņa attālināto mācību procesa un starptautiskās sadarbības īstenošanā. Dana Baltuseviča pastāstīja, kā notiek mācību prakses organizācija nozaru uzņēmumos un to, cik nozīmīga loma šodien ir darba devējiem. Projektu vadītāji dalījās savā pieredzē starptautiskās sadarbības aktivitāšu īstenošanā. Īpašu interesi raisīja jautājums, kā COVID 19 laikā  tiek īstenotas Erasmus+ programmas mobilitātes."Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” organizē kombinētu Erasmus+ programmas mobilitāšu īstenošanu gan nosūtot audzēkņus ārvalstu praksē pie partneriem gan arī uzņemot partneru projektu jauniešus. Tā ir jauna pieeja Erasmus+ programmā un jauna pieredze tehnikuma darbā.

Valdes locekle-direktore uzsvēra, cik svarīgi ir sekmīgi kombinēt virtuālo un klātienes apmācību procesu izglītībā, lai dotu pilnvērtīgas iespējas jauniešiem apgūt savu izvēlēto mācību jomu. Ilze Ločmane norādīja, ka tehnikuma un sadarbības partneru gatavība uzsākt jauktā tipa mobilitātes īstenošanu ir lieliska iespēja turpināt vienu no veiksmīgākajām jauniešu un pedagogu mobilitāšu projektu programmām ERASMUS+. Tas ir neatsverams ieguldījums profesionālās izglītības kvalitātes un pievilcības stiprināšanā Latvijā un Eiropā kopumā.