A+
a-
Siera kluba rīkotā "Meistara diena"

Aktuāli

01.06.2023

Siera kluba rīkotā "Meistara diena"

Vakar SIERA KLUBS rīkoja "Meistara dienas" pasākumu, kurā tehnikuma jaunieši tika aicināti piedalīties, lai iegūtu izglītojošu pieredzi un uzzinātu vairāk par ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Pasākuma laikā tika sniegta informācija par Jāņu sieru, Latvijas lielajiem pelēkajiem zirņiem, sklandraušiem un rudzu rupjmaizi, kas ir īpaši aizsargāti produkti, kuriem ir svarīga nozīme Latvijas kultūrā un tradīcijās.

Lai nodrošinātu dziļāku izpratni par maizes nozīmi uzturā, pasākumā uzstājās arī Latvijas Maiznieku biedrība- LMB izpilddirektore Gunta Duka, kura dalījās ar savu pieredzi un zināšanām par maizes izmantošanu. Viņa sniedza informāciju par dažādiem maizes veidiem, tās svarīgumu veselīgā uzturā.

Pasākuma noslēgumā jauniešiem un skolotājiem bija lieliska iespēja nogaršot tehnikuma audzēkņu radītos ēdienus, kuros tika izmantoti dažādi sieri un produkti no ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Tas ļāva jauniešiem ne tikai baudīt Latvijas tradicionālās ēdienkartes izcilību, bet arī novērtēt tehnikuma audzēkņu radošumu un prasmes ēdienu gatavošanā, izmantojot augstas kvalitātes produktus.

Šādi pasākumi palīdz veicināt un popularizēt Latvijas kultūru un tradīcijas, kā arī veicina izpratni par ES Aizsargātajiem Latvijas īpašajiem produktiem. Jaunieši un skolotāji, piedaloties šajā pasākumā, ieguva izglītojošu un baudāmu pieredzi, kas veicina viņu interesi par tradicionālajām Latvijas ēdienu receptēm un kultūras mantojumu.