A+
a-
SkillsLatvia 2021 Konkurss

Aktuāli

17.03.2021

SkillsLatvia 2021 Konkurss

Lepojamies ar audzēkņu panākumiem profesionālās meistarības konkursos. 2021.gada 15. martā, tiešsaistes veidā, notika SkillsLatvia pusfināls nominācijā “Viesu uzņemšana”, tehnikumu pārstāvēja Dārta Krūmiņa.

Pagājušajā gadā, jauniete, izcīnīja 3.vietu un iespēju sacensties konkursa finālā, taču pandēmijas apstākļos konkurss paredzētajā laikā nenotika. Šogad nācās visu sākt no jauna – pieņemt viesu rezervācijas latviešu un angļu valodās, gatavot rezervāciju apstiprinājumus un sagatavot viesu izvietošanas grafikus. Dārtai sagatavoties palīdzēja tehnikuma dienesta viesnīcas skolotāja Inese Tomase.

15., 16. un 23. martā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 pusfinālu tiešsaistes atlasē pārbaudīs profesionālo izglītības iestāžu konkursantus ēdienu gatavošanas un viesu uzņemšanas prasmju konkursos. Uzdevumi un testi notiks tiešsaistē vīrusa Covid-19 izraisītās pandēmijas un valstī noteikto ierobežojumu dēļ.

15. un 16. martā topošajiem viesu uzņemšanas speciālistiem norādītajos laikos Zoom platformā jāveic viesnīcas telefonsaruna ar viesiem, kā arī jāpieņem viesnīcas rezervāciju latviešu un angļu valodā. Konkursantam jāpārzina organizatoru norādītās  viesnīcas piedāvājums, jāspēj uzklausīt viesa vēlmes, uzturēt pozitīvu sarunas gaisotni, kā arī sarunas laikā jāpaspēj veikt nepieciešamās atzīmes rezervējuma pieteikumā un noslogojuma grafikā. Speciālistiem līdz 23. martam arī jānofilmē un jāiesūta 3 minūšu video par sevi, savu izglītības iestādi, izvēlēto profesiju, pamatojot, kāpēc to izvēlējies un ar kādu motivāciju piedalās konkursā.

SkillsLatvia ir nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem, kas, sākot ar 2017. gadu, notiek reizi gadā. Konkursā profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, savstarpēji sacenšoties, demonstrē savu prasmju izcilību.