A+
a-
Nacionālo bruņoto spēku vieslekcija 21.martā

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

29.02.2024

Nacionālo bruņoto spēku vieslekcija 21.martā

21. martā, plkst. 10:20, tehnikumā Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centrs organizē lekciju, kurā būs iespēja iegūt informāciju par profesionālā dienesta iespējām, valsts aizsardzības dienestu un studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kurā bez maksas var apgūt virsnieka profesiju.

Pieteikšanās aizpildot reģistrācijas anketu: https://forms.office.com/e/C6Aq2zvgxm

Ja grupas audzinātāji vēlas pieteikt savu audzināmo grupu, tad lūdzu sazinieties ar Karjeras izglītības vadītāju Artūru Hominu (Arturs.Homins@rtrit.lv)

Bruņoto spēku karavīri - virsnieki, instruktori un kareivji - savus tiešos amata pienākumus pilda vairāk nekā 35 funkcionālajās (ieroču šķiru) jomās, piemēram, kājnieki, artilērija, pretgaisa aizsardzība, kaujas inženieri, auto un kaujas tehnika, medicīniskais nodrošinājums, sakari un informācijas sistēmas, un vairāk kā 175 specialitātēs. Piedāvājot tik plašu nodarbinātības jomu un specialitāšu klāstu, iespēja veidot militāro karjeru bruņotajos spēkos tiek dota gan tiem, kuri ieguvuši tikai pamatizglītību, gan arī tiem, kuri ieguvuši vidējo un augstāko izglītību vai kuri apguvuši kādu bruņotajiem spēkiem nepieciešamu arodu profesionālās izglītības iestādēs.

Kareivja profesiju, kas ir arī militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos. Lai kļūtu par kareivi, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc pamatiemaņu apgūšanas militārais dienests turpināsies, izvēlētājā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un turpinot kolektīvo apmācību.

Izvēloties militāro karjeru, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu atalgojumu, kas patlaban sākas ar 1400 eiro pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tostarp valsts apmaksāta veselības aprūpe un garantēta izdienas pensija, kas var sasniegt līdz pat 80% apmēru no saņemtā atalgojuma, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos. Karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs, izmantot ALTUM garantijas nekustamā īpašuma iegādei vai būvniecībai.