A+
a-
Profesiju konkurss Preiļos "Latgales jaunieši sasniedz"

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

05.05.2023

Profesiju konkurss Preiļos "Latgales jaunieši sasniedz"

28. aprīlī RTRIT Preiļu struktūrvienībā norisinājās RTRIT profesiju konkurss "Latgales jaunieši sasniedz", kas deva iespēju dalībniekiem pierādīt savas prasmes dažādu programmu aktivitātēs un uzzināt vairāk par apgūstamajām profesijām RTRIT stila un modes, ēdināšanas pakalpojumu un pārtikas produktu ražošanas, tūrisma un viesmīlības jomās.

Pasākuma dalībnieki varēja apmeklēt deviņas prasmju pieturas jeb stacijas, tostarp maiznieka, skaistumkopšanas, viesnīcas darbinieka, Preiļu Jaunsargu instruktoru sagatavoto pieturu, Preiļu Jauniešu centru "Četri", Preiļu Tūrisma informācijas centru un citus.

Turklāt bija iespēja uzzināt vairāk par Erasmus+ programmas mobilitātes iespējām ar RTRIT, kā arī piedalīties speciālajās VIP stacijās, kas bija veltīta Preiļu izzināšanai un Jauniešu centram "Četri".

Dalībnieki bija jaunieši no Preiļu 1.pamatskolas, Galēnu pamatskolas, Preiļu 2.vidusskolas un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas. Pasākuma augstākais punkts bija komandu sacensības, kurās jaunieši varēja pierādīt savas prasmes un zināšanas, kā arī izmēģināt savu veiklību dažādās profesijās.

Rezultātā tika izvirzītas trīs labākās komandas, kuras ieguva godalgotas vietas: pirmo vietu ieguva komanda "Viesmīļi", otrajā vietā bija "Pārnīcas", bet trešo vietu izcīnīja "Teiti".

Pasākums bija veiksmīgs un deva iespēju jauniešiem izpētīt dažādas karjeras iespējas, kā arī pierādīt savas prasmes un iegūt jaunas zināšanas un pieredzi. Šis konkurss bija lielisks piemērs tam, kā jaunieši var sniegt savus mērķus un motivēt tos veidot savu nākotni un attīstīt savas spējas.