A+
a-
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā aizvadīta Karjeras nedēļa 2019

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

18.10.2019

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā aizvadīta Karjeras nedēļa 2019

Katru gadu viena nedēļa oktobra vidū pārtop par izaugsmes un attīstības nedēļu visiem Latvijas skolēniem un studentiem, tā  ir Karjeras nedēļa 2019.

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" piedāvāja plašu pasākumu, meistarklašu un lekciju programmu gan tehnikum audzēkņiem, gan tehnikuma viesiem no vispārizglītojošām skolām.

Pirmdiena: Tūrisma un Komerczinību diena.

Tehnikuma apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt tehnikumu, apskatīt telpas un iepazīties ar audzēkņiem un skolotājiem. Praktiskajās nodarbībās tehnikuma ciemiņi iepazinās ar viesnīcu rezervācijas programmas darbību, veidoja prototipus un strādāja ar kases aparātu, kā arī mācījās plānot budžetu. Bet tehnikuma izglītojamie iepazinās ar tik svarīgu tēmu  "Virtuālais EGO", ko vadīja Sandra Margina no Latvijas drošāka interneta centra.

Otrdiena: Viesmīlības pakalpojumu diena.

Visas dienas garumā interesenti varēja apskatīt visas RTRIT struktūrvienības, iepazīties ar mācību darbnīcām un arī paši aktīvi piedalīties praktiskajās darbnīcās - Viesu apkalpošana; Galda klājumi; Darba organizācija restorānā; Restorāna aprīkojums; Viesnīcu darba organizācija un Dvieļu locīšana. Savukārt RTRIT jauniešiem no viesmīlības pakalpojumu nodaļas bija unikāla iespēja iepazīties klātienē ar pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga vadību - Leonu Baumu, viesnīcas vadītāju; Līgu Kalniņu, personāldaļas vadītāju, kā arī ar ēdienu un dzērienu nodaļas vadītāju - Kārli un arī Kempinski apmācību departamenta vadītāju.

Trešdiena: Ēdināšanas un pārtikas ražošanas diena.

Šajā dienā skolotāji bija sarūpējuši daudzas interesantas prezentācijas, gatavošanas darbnīcas un degustācijas, kas parasti ļoti patīk jaunajai paaudzei. Tehnikuma viesiem bija iespēja piedalīties pīrādziņu cepšanā un kafijas krēma gatavošanā, vērot paraugdemonstrējumus un iet ekskursijā pa RTRIT mācību darbnīcām un laboratorijām. Mūsu izglītojamie piedalījās lekcijās par to kā atpazīt viltus ziņas no patiesām un praktiskās nodarbībās veiksmīgai saskarsmes iemaņu iegūšanai. Viesmīlības nodaļas jaunieši klausījās Ērika Rimšāna, RTRIT bijušā audzēkņa, vieslekciju par darbu restorānā un bārā, bar restorāna atklāšanas noslēpumiem un restorāna Italissimo specifiku.

Ceturtdienā: Modes, stila un dizaina nodaļas diena.

Tehnikuma struktūrvienībās notika vairākas aizraujošas meistarklases apmeklētājiem - frizūru veidošana; dienas meikaps; krāsu mācība un kompozīcijas veidošana un modes kolāžas sagatavošana. Apmeklētāji varēja iepazīties ar vizuālā tēla stilista, interjera dizainera, apģērbu šūšanas un konstruēšanas profesijām un pamēģināt savus spēkus skolotāju uzdevumos. Taču tehnikuma izglītojamie apmeklēja lekcijas "Karjera un finanšu IQ" un "Jaunākie tīrīšanas līdzekļi viesmīlības industrijā", ko vadīta SIA "Anitra 2" direktors.

Karjeras nedēļas laikā jauniešiem tiek piedāvātas iespējas iepazīties ar jaunākām profesijām, interesantākām mācību iespējām un arī pilnveidot savu personību ar lekciju un meistarklašu palīdzību. Paldies lektoriem un skolotājiem par interesantu programmu.