A+
a-
RTRIT viesojas Šveices valdības pārstāvji

Aktuāli

02.11.2023

RTRIT viesojas Šveices valdības pārstāvji

Šodien, atkārtotā vizītē, tehnikumā viesojās pārstāvji no Šveices valdības. Viesu delegācija ietvēra Šveices izglītības un zinātnes ministrijas, un Šveices vēstniecības Latvijā pārstāvjus, kā arī pārstāvjus no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas. Šī vizīte bija veltīta Latvijas profesionālās izglītības sistēmas izpētei, īpaši attiecībā uz tās praktisko pieeju mācību programmu īstenošanai un galvenajām atšķirībām star Latvijas un Šveices izglītības sistēmām.

Delegācijas galvenais mērķis bija iepazīties ar profesionālās izglītības sistēmu, tehnikuma mācību procesu un uzzināt par iespējām darba vidē balstīto mācību īstenošanu. Delegācijas locekļi bija ieinteresēti iegūt dziļāku ieskatu par to, kā Latvija attīsta un īsteno profesionālās izglītības programmas, kas atbilstoši sagatavo audzēkņus šīs nozares prasībām.

RTRIT viesus iepazīstināja ar tehnikuma mācību procesu. Viņi devās ekskursijā pa modernajām mācību darbnīcām, kurās ikdienā notiek tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas nozares mācību programmu īstenošana. Kā arī apskatīja virtuālās realitātes centru, kas izveidots Erasmus+ projekta MOTIV-e ietvaros. Tehnikums lepojas ar savu mūsdienīgo aprīkojumu, kas nodrošina studentiem praktisku apmācību un zināšanas, kas nepieciešamas šajā dinamiskajā nozarē. Viesi atzinīgi novērtēja mūsdienīgās un interaktīvās mācību iespējas, kas ļauj studentiem attīstīt prasmes, risinot reālās situācijas, kas rodas darbojoties nozarē.