A+
a-
Vēstule no mobilitātes dalībnieka

Aktuāli

07.12.2021

Vēstule no mobilitātes dalībnieka


Esam saņēmusi vēstuli no mobilitātes dalībnieka:

Čau visiem!

Es esmu Ruslans Jegorenkovs 2. kursa izglītojamais un mana nākotnes profesija būs pavārs, pateicoties RTRIT!

Pavisam nesen, es, piedalījos neaizmirstamā ERASMUS+ mobilitātes projektā, Nr.2020-1-LV01-KA116-077355, kopā ar 13 citiem jauniešiem no mūsu tehnikuma! Kopā mēs bijām Lietuvā UPA MEDICAL SPA.

Ikdienā esmu pieradis dzīvot kopā ar ģimeni un tikties ar draugiem. Savukārt, mobilitātes laikā viss bija pavisam citādāk – jauna vide, nepazīstami cilvēki un dzīves vietas dalīšana ar citiem vienaudžiem. Šis bija liels pārbaudījums pašam sev, kas palīdzēja veidot patstāvību un attīstīt pašapziņu.

Kā man gāja? Viss bija tā, kā pat iedomāties nevarēju, REĀLI LABI!

Prakse: izcilā kūrorta viesnīcā, tepat kaimiņos, Lietuvā. Jau no pirmās mobilitātes dienas, ļoti novērtēju katra viesnīcas darbinieka un atbildīgā mentora attieksmi pret mani un darba stilu. Katrs uzņēmuma pārstāvis ar mani runāja tā it kā būtu pazīstami jau vairākus gadus un būtu vienlīdzīgi. No tā varēju mācīties daudz, jo paralēli visam viņi bija arī prasīgi un vēlējās, lai apgūstu pēc iespējas vairāk un katru reizi ko jaunu. Papildus profesionālajai pilnveidei es apguvu arī tādas vispārējās prasmes kā – darbs komandā, darba un laika plānošana, apvienot darbu un atpūtu un kā komunicēt ar citu tautību cilvēkiem.

Ko tad es īsti darīju? – tīrīju, griezu, strādāju ar zivīm; cepu gaļu uz grila; gatavoju cepelīnus; cepu un pildīju pankūkas; veicu dārzeņu sagatavi; gatavoju zupas un izpildīju citus uzdevumus kurus man uzticēja.

Šis bija patiešām super – apmeklēt citu valstī, iegūt lielisku, starptautisku darba pieredzi, izzināt citas valsts kultūru, iepazīties ar jaunam draugiem.

Šobrīd, dažas nedēļas pēc savas atgriešanas, es, jau gribu braukt un piedzīvot jaunu ERASMUS+ piedzīvojumu ar RTRIT!

Bet zinu, tagad es papildināšu savas angļu valodas zināšanas, lai tas notiktu!

Paldies tehnikumam un it īpaši projektu vadītājiem par šo pieredzi!

Mobilitātes projekts norisinājās sadarbībā ar Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“ un UPA Medical SPA.