A+
a-
Tehnikuma izglītojamie dalās iespaidos par filmu „Dvēseļu putenis”

Programma „Latvijas skolas soma” ir lielākā valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem. Tās mērķis ir, sākot ar 2018. gada septembri, nodrošināt katram mūsu valsts skolēnam iespēju vismaz vienu reizi mācību semestra laikā apmeklēt norises, kas saistītas ar mācību un audzināšanas darba saturu un dod iespēju klātienē iepazīt Latviju mākslas un kultūras norisēs (skatuves mākslā, mūzikā, vizuālajā mākslā, literatūrā, dejā, arhitektūrā, dizainā un kino), tai skaitā izzināt Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, Latvijas kultūrainavu, kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, vēsturisko mantojumu un radošās industrijas. 

„Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu, attīstītu kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, paaugstinātu izglītības kvalitāti, kā arī mazinātu sociālo nevienlīdzību.


Programmas "Latvijas skolas soma" konference

4.oktobrī kinoteātra "Spendid Palace" Lielajā zālē notika konference kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" pirmie 5 gadi. Konferences atklāšanā  bija rakstisks apsveikums no Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča. Konferencē piedalījās LR kultūras ministre Agnese Logina un LNKC direktore Signe Pujāte, programmas vadītāja Aija Tūna.

Konferences gaitā tika veikts apskats uz paveikto, ko ielikt programmā nākotnē, lai tā patīk, un kā pamanīt kultūras klātbūtni mūsu dzīvē. Konferences izskaņā bija muzikāls sveiciens no orķestra "Rīga".

Tehnikumu konferencē pārstāvēja direktora vietniece audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmila Ļevančuka.

Paldies programmas komandai A.Tūnai, L.K.Paeglītei, I.Bikai, S.Ozolai un A.Kabakovam par radošo un izglītojošo darbu.

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma

Konferences "Latvijas Skolas soma" programma


Latvijas Skolas Soma - Jaunumi

Aktuāli

10.02.2020

Tehnikuma izglītojamie dalās iespaidos par filmu „Dvēseļu putenis”

 4.febrūārī VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" grupas E18-3/4 un E18-7/8 izglītojamie devās uz kino uz filmu „Dvēseļu putenis”, ”Latvijas skolas soma” projekta ietvaros. Filma bija diezgan smaga, taču šī filma noteikti palīdzēja saprast vairāk mūsu vēsturi, kā notika karšs un kā ar to tika galā karavīri.

Vēstures skolotāji ir atzinuši, ka filma palīdzēs sagatavoties eksāmenam. Tas bija ļoti noderīgi aiziet šādā ekskursijā . Mēs gan pavadijām labi laiku, gan ieguvām daudz noderīgas informācijas. Filmas varoņus varam salīdzināt ar mūsdienām, jo karā arī piedalijās jaunietis, kuram ir 16 gadi. Tagad varam saprast cik tomēr ir labi tagad, kad nav karšs. Ainas tiešām bija iespaidīgas un filma bija uztaisīta kvalitatīvi.

Ekskursija uz kino tiešām bija lietderīga, izsakam lielu pateicību projektam "Latvijas skolas soma" par iespēju apmeklēt šada veida pasākumus un iepazīt Latvijas vēsturi.