A+
a-
Konkurss "Rudens garša"

Aktuāli

25.11.2022

Konkurss "Rudens garša"

Rudens izskaņā, šodien, tehnikumā norisinājās RTRIT Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas rīkots konkurss “Rudens Garša”, kura laikā, 1., un 2.kursu audzēkņiem bija jāpierāda savas pavārmākslas spējas un līdz šim iegūtās zināšanas.

Komandai, divu cilvēku sastāvā, pirms konkursa sākuma bija jāizveido un jāiesniedz vērtēšanas komisijai tehnoloģiskā karte, kurā veikti aprēķini vienai un 2 porcijām. Pēc kā sekoja zināšanu pārbaude testa veidā. Audzēkņi parādīja savas zināšanas dārzeņu pirmapstrādē, paškontroles sistēmās ēdināšanas uzņēmumos, un lietišķās saskarsmes pamatprincipu izmantošanā pavāra profesijā!

Noslēgumā, ievērojot “zero-waste” prasības, bija jāpagatavo krēmzupa vai biezzupa no dotajiem dārzeņiem, iekļaujot vismaz trīs sastāvdaļas - kartupeļus, burkānus, brokoļus, sīpolus, kāpostus, tomātus, galviņkāpostus, ķirbjus un/ vai zaļumus. Zupas pagatavošanai, jauniešiem tika dotas 120minūtes.

Sakām lielu paldies jauniešiem par lieliskajiem rezultātiem un garšīgajām biezzupām, kā arī par aktīvu dalību konkursā “Rudens garša”. Īpašs paldies audzēkņu skolotājiem par viņu sagatavošanu konkursam!

Un jau pavisam drīz - 7.decembrī, tiekamies “Piparkūku rotāšanas” konkursā konditoriem un konkursā ,,Ziemassvētku ēdienkartes noformēšana un galda klājums’’ pavāriem un viesmīļiem!