A+
a-
Plakātu izstāde “DemokrātiJĀ”

Aktuāli

24.11.2022

Plakātu izstāde “DemokrātiJĀ”

No 22. novembra RTRIT tika atklāta plakātu izstāde “DemokrātiJĀ”. kurā var aplūkot plakātus, kas izstrādāti projekta “DemokrātiJĀ” hakatonos “Darīt ir darbības vārds” 2022. gada pavasarī.

Plakāti izstrādāti Loesje* radošās rakstīšanas tehnikā, jauniešu viedokļu paušanai tiek izmantots askētisks, melnbalts noformējums, nelietojot pieturzīmes, lai saglabātu teksta daudznozīmību. Plakāti tiek parakstīti ar nīderlandiešu meitenes vārdu – Loesje. Šajā tehnikā radītie plakāti ir veids kā savu vēstījumu trāpīgi nodot citiem, liekot par to domāt, runāt, sajust kā impulsu izmaiņām un pilnveidei. Citējot vienu no plakātiem: “Runā tik skaļi, lai sadzird tie, kam jāsadzird”.

Izstādi organizē RTRIT EPVS komanda un skolotājas Anita Krūziņa- Liepa un Kristīne Veinberga sadarbība ar Eiropas savienības māju un to varēs aplūkot līdz 05.12.2022. RTRIT Nīcgales un Deglavas ielu struktūrvienībās.

*”Loesje” ir 1983. gadā Nīderlandē dibināta starptautiska organizācija, kas atbalsta indivīda tiesības uz vārda un izpausmes brīvību.