A+
a-
Mācību mobilitāte Igaunijā

Aktuāli

26.05.2023

Mācību mobilitāte Igaunijā

22.maijā skolotāja Inese Bedeice un izglītojamās devās mobilitātē uz Tartu Rakenduslik Kolledž Igaunijā, projekta Nr.2021-1-LV01-KA121-VET-000011705 “Personu mobilitāte profesionālās izglītības sektorā akreditētām institūcijām” ietvaros. 

Šī mobilitāte sniedz brīnišķīgu iespēju iepazīties ar dažādu valstu konditorejas tradīcijām. Izglītojamās aktīvi iesaistījās Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Slovēnijas tradicionālo konditorejas izstrādājumu gatavošanā, iegūstot vērtīgas zināšanas un prasmes.  

Liela daļa no gatavotajiem konditorejas izstrādājumiem ir iekļauti projektā "Creating a hybrid learning model elective course 'Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)' 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709". Tas ir vērtīgs projekts, kas apvieno dažādu valstu konditorejas tradīcijas un veicina starptautisko sadarbību konditorejas jomā. 

Vienlaikus skolotāja Inese Bedeice mācīšanas mobilitātes ietvaros vadīja īpašu meistarklasi par latviešu konditorejas tradīcijām, kur viņa demonstrēja, kā gatavot slaveno "Skudrupūzni" - konditorejas šedevru, kas iemantojis milzīgu popularitāti. Skolotājas Ineses Bedeices prasmes un pieredze šajā jomā nodrošināja izglītojamiem iespēju iepazīt un iemācīties šo tradicionālo latviešu konditorejas izstrādājumu gatavošanu. Skolotāja deva iedvesmu un motivāciju izglītojamiem turpināt attīstīt savas konditorejas prasmes un veiksmīgi ieviest šo un citus iemācītos gatavošanas paņēmienus un receptes savā profesionālajā darbībā. 

Mobilitātes periods turpināsies līdz 02.06.2023., sniedzot izglītojamajiem iespēju pilnveidot savas prasmes konditorejas jomā. Viņi varēs iepazīt jaunas receptes, eksperimentēt ar dažādām dekorēšanas metodēm un iemācīties izmantot inovatīvus konditorejas rīkus un tehnoloģijas.