A+
a-
Šveices delegācijas vizīte RTRIT

Aktuāli

24.05.2023

Šveices delegācijas vizīte RTRIT

Šodien tehnikumā notika zīmīgs notikums, kura ietvaros, pie mums viesojās pārstāvji no Šveices, kā arī tūrisma un viesmīlības nozares pārstāvji. Viesu delegācija ietvēra Šveices finanšu instrumenta, Šveices izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī darba devēju un Šveices vēstniecības Latvijā pārstāvjus, kā arī pārstāvjus no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas. Šī vizīte bija veltīta Latvijas profesionālās izglītības sistēmas izpētei, īpaši attiecībā uz tās praktisko pieeju mācību programmu īstenošanai tūrisma un viesmīlības nozarē.

Delegācijas galvenais mērķis bija iepazīties ar profesionālās izglītības sistēmu, tehnikuma mācību procesu un uzzināt par iespējām darba vidē balstīto mācību īstenošanu tūrisma un viesmīlības jomā. Delegācijas locekļi bija ieinteresēti iegūt dziļāku ieskatu par to, kā Latvija attīsta un īsteno profesionālās izglītības programmas, kas atbilstoši sagatavo audzēkņus šīs nozares prasībām.

RTRIT jaunieši no tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas nodaļas, viesus iepazīstināja ar tehnikuma mācību procesu. Viņi devās ekskursijā pa modernajām mācību darbnīcām, kurās ikdienā notiek tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas nozares mācību programmu īstenošana. Kā arī apskatīja virtuālās realitātes centru, kas izveidots Erasmus+ projekta MOTIV-e ietvaros. Tehnikums lepojas ar savu mūsdienīgo aprīkojumu, kas nodrošina studentiem praktisku apmācību un zināšanas, kas nepieciešamas šajā dinamiskajā nozarē. Viesi atzinīgi novērtēja mūsdienīgās un interaktīvās mācību iespējām, kas ļauj studentiem attīstīt prasmes, risinot reālās situācijas, kas rodas tūrisma un viesmīlības nozarē.