15.10.2020
15.10. Valsts SIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums"sadarbībā ar "Siera klubs"notika Meistara diena, kuras laikā profesionāļi no ražošanas uzņēmumiem un pieredzējuši pavāri dalījās savās zināšanās ar jauniešiem, kas tagad vēl tikai apgūst pavāru profesiju.
Pasākumā piedalījās:
Jānis Šolks, Latvijas piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs
Ilze Zuimača, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas projektu vadītāja
Raivis Bahšteins, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas lauksaimniecības politikas eksperts, žurnāla Bioloģiski galvenais redaktors
Kristīne Kristjansone, kooperatīva "Medotava" dalībniece, biškope
Vanda Davidanova, biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja
Ilze Ločmane, VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle - direktore
Jaunieši un skolotāji iepazinās ar jaunāko piena produktu ražošanā, kas ir kvalitatīvs pārtikas produkts un ar ko atšķiras bioloģiskā lauksaimniecība no parastās.
Vēlāk topošie pavāri baudīja dažādos sierus un sviestus degustācijā no dažādiem Latvijas piena produktu ražotājiem.
Un pasākuma noslēgumā visi piedalījās Tomasa Godiņa ( restorāna Vairāk Saules šefpavārs) meistarklasē, kur tika pagatavoti dažādu griķu ēdieni 4 kārtās - zupa, salāti, pamatēdiens un deserts.
Paldies visiem par piedalīšanos.