A+
a-
Noslēdzošās "Sajūtu vakariņas"

Aktuāli

23.11.2022

Noslēdzošās "Sajūtu vakariņas"

22.novembrī, tehnikuma mācību restorānā norisinājās noslēdzošās Sabiedrības integrācijas fonda un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” rīkotās “Sajūtu vakariņas”, kur trijās vakariņu sērijās, Latvijas darba devējiem neformālā gaisotnē bija iespēja iepazīsies ar izaicinājumiem, kurus ik dienu piedzīvo cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem.  Vakariņu mērķis bija parādīt no cita skatupunkta iespējas personu ar invaliditāti nodarbināšanai un iedrošināt sniegt viņiem darba iespējas.

Dažādiem darba devējiem bija iespēja izjust to, kā ir baudīt maltīti, ja nav pieejama kāda no maņām – redze, dzirde, pirkstu veiklība. Tāpat dalībniekiem bija iespēja dzirdēt pieredzes stāstus un dalīties pārdomās par nepieciešamo atbalstu, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību. Dalībnieki arī apguva vairākas zīmju valodas zīmes, un uzzināja vairāk par  Braila rakstu un vides pieejamību.

Tehnikuma vārdā vēlamies teikt lielu paldies Sabiedrības integrācijas fondam un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” par sadarbību, kā arī milzīgs paldies tehnikuma jauniešiem, par restorāna līmeņa apkalpošanu visās trijās “Sajūtu vakariņu” sērijās.

Vairāk par projektu vari lasīt: https://www.apeirons.lv/veicinas-darba-deveju-izpratni-par-cilveku-ar-invaliditati-izaicinajumiem-darba-tirgu/

Foto: Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”