A+
a-
Hybake atskats Preiļos

Aktuāli

05.07.2023

Hybake atskats Preiļos

Preiļu struktūrvienībā, īsi pirms mācību gada beigām, profesionālās izglītības skolotāja Ināra Liepiņa un izglītojamās dalījās ar savu pieredzi un iegūtajām zināšanām mobilitātē Tartu Rakenduslik Kolledž, Igaunijā.

Mobilitāte notika projekta Nr.2021-1-LV01-KA121-VET-000011705 “Personu mobilitāte profesionālās izglītības sektorā akreditētām institūcijām” ietvaros un tā sniedza izglītojamajiem un skolotājām unikālu iespēju iepazīt un apgūt konditorejas tradīcijas no Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Slovēnijas.

Liela daļa no mobilitātes laikā gatavotajiem konditorejas izstrādājumiem ir iekļauti projektā "Creating a hybrid learning model elective course 'Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)' 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709". Tas ir ļoti vērtīgs projekts, kas apvieno dažādu valstu konditorejas tradīcijas un veicina starptautisku sadarbību konditorejas jomā.

Šāda mobilitāte ir lieliska iespēja izglītojamajiem iegūt praktiskas zināšanas un pieredzi, veicinot kultūru un tradīciju apmaiņu starp valstīm. Tādējādi tie veido starptautiskas saites un dod iespēju iepazīt dažādas kultūras un tradīcijas. Mobilitātes programmas sniedz lielisku iespēju izglītojamajiem paplašināt savas zināšanas, prasmes un starptautisko izpratni, tādējādi bagātinot viņu mācību pieredzi un radot prieku no mācību procesa.