03.11.2021
Šodien, otra no AEHT konkursā pārstāvētajām nominācijām ir “Pavārs”. RTRIT šajā nominācijā pārstāv tehnikuma audzēknis Valters Kārlis Plīkša.
Pavāra nominācijas mērķis ir 3 audzēknu komandas sastāvā (Latvija, Lietuva, Beļģija), sagatavot un prezentēt ēdienkarti, kas sastāv no sviestmaizes, karstās uzkodas un pamatēdiena, trīs personām no "noslēpumainā sastāvdaļu groza" (Mystery Basket).
Konkursantiem, pagatavojot ēdienus, nepieciešams ievērot vairakus noteikumus/ uzdevumus, ko paredz AEHT konkursa nolikums attiecīgajā nominācijā:
Kā obligātās sastāvdaļas konkursantiem jāizmanto:
Attēlos:
Sendviča uzkoda ar karamelizētiem redīsiem, bazilika mērci un siļķes musu.
Miežu rissoto ar kartupeļu musu un sēņu duxelle.
Pamatēdienā - cikini pasta ar paipalu, augļu glazūrā ar karamelizētām bietēm un vīna mērci.
Paldies tehnikuma skolotājai Irinai Duvanovai par Valtera sagatavošanu konkursam!