A+
a-
AEHT nominācija "Pavārs"

Aktuāli

03.11.2021

AEHT nominācija "Pavārs"

Šodien, otra no AEHT konkursā pārstāvētajām nominācijām ir “Pavārs”. RTRIT šajā nominācijā pārstāv tehnikuma audzēknis Valters Kārlis Plīkša.

Pavāra nominācijas mērķis ir 3 audzēknu komandas sastāvā (Latvija, Lietuva, Beļģija), sagatavot un prezentēt ēdienkarti, kas sastāv no sviestmaizes, karstās uzkodas un pamatēdiena, trīs personām no "noslēpumainā sastāvdaļu groza" (Mystery Basket).

Konkursantiem, pagatavojot ēdienus, nepieciešams ievērot vairakus noteikumus/ uzdevumus, ko paredz AEHT konkursa nolikums attiecīgajā nominācijā:

  • Izmantot vienu aukstu mērci sviestmaizē
  • Vismaz vienas mērces izmantošana pamatēdienā
  • Atkaulošanas tehnika

Kā obligātās sastāvdaļas konkursantiem jāizmanto:

  • Siļķe un melnā maize sviestmaizei
  • Karstajā uzkodā - kartupeļi un mieži
  • Pamatēdienā - paipala

Attēlos:

Sendviča uzkoda ar karamelizētiem redīsiem, bazilika mērci un siļķes musu.


Miežu rissoto ar kartupeļu musu un sēņu duxelle.


Pamatēdienā - cikini pasta ar paipalu, augļu glazūrā ar karamelizētām bietēm un vīna mērci.

Paldies tehnikuma skolotājai Irinai Duvanovai par Valtera sagatavošanu konkursam!