06.10.2020
06.10. Erasmus+ jaunieši no Itālijas, Ungārijas un Beļģijas izlozēja uzdevumus un komandās devās gatavot vienu no ēdieniem - uzkoda, pamatēdiens vai deserts. Katrā komandā bija jaunieši no dažādām valstīm, kas tikai veicināja viņu starpkultūru komunikāciju un saliedēšanu. Katrai komandai vajadzēja iekļauties 20 eiro budžetā.
Noslēgumā jaunieši aicināja uz pagatavoto ēdienu degustāciju Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotājus un administrāciju. Degustācijas laikā tika noteikts uzvarētājs - DRAUDZĪBA un visas komandas dosies kādā aizraujošā kultūras piedzīvojumā.
Degustācijai tika piedāvāti:
- bruschetta ar baklažānu, tomātiem un baziliku
- bruschetta ar sieru, āboliem, medu un valriekstiem
- kartupelis ar bekonu un karamelizētiem sīpoliem
- Kanoli - tradicionāls Sicīlijas virtuves deserts, ar kafijas krēmu un ābolu čipsiem
Augsti godātā žūrija patiesi novērtēja jauniešu pagatavotos gardumus.